Image
Två stora detaljplaner har antagits för Brunnshög.
Två stora detaljplaner har antagits för Brunnshög. Bild: Lunds kommun

950 nya bostäder till Brunnshög

Bostäder Byggnadsnämnden har under torsdagen antagit två stora detaljplaner på Brunnshög. Planerna gör det möjligt att bygga både bostäder, kontor och service.
Publicerad den 20 Oktober 2017

– Det händer mycket i Lund, nu är centrala Brunnshög färdigt att börja bygga med handel, service och nästan 1 000 nya bostäder. Nu är förutsättningarna klara, Brunnshögs centrala delar kan växa till en levande stadsdel kring spårvägen under de kommande åren, säger Björn Abelson (S), ordförande i byggnadsnämnden i Lund.

Brunnshög får en stadsdelspark och ett centrum med torg vid spårvägshållplatsen och som hjärta en livsmedelsbutik som drivs av Ica som var med och vann tävlingen om handelskvarteret. Planerna gör det möjligt att bygga 650 respektive 300 bostäder, samt kontor, handel och service. Mark har redan anvisats till bland annat Ica, Veidekke, Wästbygg och Sydö Property.

– Första spadtaget för Brunnshög togs i oktober med tre spännande projekt som banar väg för en positiv utveckling av Lunds kommuns nya stadsdel. I kommande etapp är innovativa lösningar för ett smart boende och vardag på agendan. Det sker många intressanta initiativ och samtal mellan innovationsbolag, byggherrar och kommunen, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör.

Sju stadsdelskvarter med både flerfamiljshus och radhus planeras i de så kallade parkkvarteren, nära stadsdelsparken Nobelparken.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige