Image

25 nya hotell i Sverige

SVERIGE Den internationella hotellkedjan storsatsar på Norden. Innan 2013 ska uppemot 25 nya hotell etableras i Sverige, Norge och Finland.
Publicerad den 30 Januari 2008

Marriotts etablering på den nordiska hotellmarknaden görs i samarbete med Scandinavian Hospitality Group (SHG). Tillsammans planerar de att bygga och öppna 15-25 nya hotell i Sverige, Norge och Finland fram till 2013. De nya hotellen öppnas under varumärkena Marriott, Renaissance och Courtyard samt Marriott Executive Apartments.

Före utgången av 2010 ska följande hotell stå färdiga:
* Courtyard by Marriott Stockholm på Kungsholmen i Stockholm, med 272 rum
* Renaissance Malmö Hotel med 120 rum, beläget mitt i centrala Malmö
* Oslo International Airport Marriott Hotel i Oslo, med 300 rum
* Trysil Marriott Ski Resort med 280 boenheter
* Hemsedal Marriott Resort med 310 boenheter
* Courtyard by Marriott Kristiansund International Airport, med 155 rum.

- Vi ser fram mot att växa i den här regionen. De hotell vi presenterar ger oss en stabil närvaro i lyx- och fullservicesegmentet. Vi ser också fram emot samarbetet med SHG och är övertygade om att våra varumärken kommer marknaden till nytta, säger Gitta Brueckmann, Regional Vice President Sales & Marketing, Continental Europe.

- Dessa hotell representerar tre av hotellbranschens främsta varumärken. Det nära samarbetet vi nu inleder med Marriott International och deras 3000 hotell världen runt kommer hela regionen till nytta, säger Harald Jacobsen, vd för SHG.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige