Image

170 nya smålägenheter på Gärdet

Bygg/Arkitektur På torsdag i nästa vecka väntas stadsbyggnadsnämnden besluta att starta planarbetet för 170 smålägenheter på Gärdet i Stockholm. Detaljplanen gör det möjligt att bygga om en befintlig kontorsfastighet på Tegeluddsvägen 70-80 till bostäder samt höja byggnaden med tre våningar. Lägenheterna planeras bli mellan 16 och 25 kvadratmeter stora.
Publicerad den 21 Mars 2014
Förslaget sett från korsningen Tegeluddsvägen – Sehlstedtsgatan. Bild: White Arkitekter
Förslaget sett från korsningen Tegeluddsvägen – Sehlstedtsgatan. Regina Kevius. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius.

Byggherrar är Djurgårdsstadens fastigheter och Estancia. White Arkitekter ligger bakom skisser och illustrationer. Upplåtelseformen är bostadsrätter.

– Vi har ett mål om att bygga 140 000 bostäder i Stockholm till 2030 och det här är ett bra exempel på hur vi kan få in ett stort antal centralt i staden dit jag vet att många drömmer om att flytta, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Jag är glad över att det finns en ambition bland byggherrarna att även bygga mindre lägenheter. Det är något som vi ser en ökad efterfrågan på och den här storleken kan lämpa sig bra för till exempel ungdomar och singlar, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige