Image
Safeteam och Parakey installerar mobila lås i allmännyttan i Göteborg.
Safeteam och Parakey installerar mobila lås i allmännyttan i Göteborg. Bild: Safeteam

1 000 dörrar hos Framtiden i Göteborg går över till mobilnycklar

Bolag Säkerhetsföretaget Safeteam har, med proptech-bolaget Parakey som leverantör, vunnit en upphandling gällande passersystem för 300 teknikutrymmen inom den allmännyttiga Framtidenkoncernen i Göteborg. Nu utrustas 1 000 dörrar med mobil access från Parakey.
Publicerad den 14 September 2021

Framtidens Bredband ansvarar för infrastruktur och internetnoder för de allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg; Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget, Gårdstensbostäder och Göteborgslokaler som också äger bolaget. Efter vunnen upphandling kommer nu Safeteam tillsammans med Parakey att berika över 1 000 dörrar till nodrum med mobil access.

– Med införandet av mobiltelefonen som nyckel till alla våra nodrum kommer vi minimera vår administration och dessutom höja säkerheten. Samtidigt förbättrar vi tillgänglighet och minskar åtgärdstider för egen personal och entreprenörer, en viktig del i att ha ett väl fungerande nät med hög tillförlitlighet, säger Emma Axelsson, förvaltningsansvarig, Framtidens Bredband.

– Safeteam har haft de allmännyttiga bostadsbolagen i Göteborg som kunder sedan 70-talet och varit partner till Parakey sedan bolaget lanserade sin första produkt 2016. Därför är det nu extra roligt och naturligt att få leverera, installera och digitalisera Framtidens Bredband med mobil access från Parakey, säger Victor Muszynski, inköpschef på Safeteam.

Safeteam påbörjade installationerna i slutet av augusti och alla de 1 000 dörrarna ska vara fullt utrustade med mobil access till tidig vår 2022.
– Med stor entusiasm och stolthet ser vi fram emot att tillsammans med Safeteam leverera mobil access till en så viktig funktion för staden Göteborg. Och återigen påvisas vikten av, och krav på, tillförlitliga och ouppkopplade dörrmiljöer med online administration, allt för högsta möjliga
säkerhet, säger Peter Wegdell, Head of Sales på Parakey.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige