Image
Veidekke får bygguppdrag av Svenska Vårdfastigheter/KIAB i Helsingborg.

Veidekke får bygguppdrag i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg har fått i uppdrag av Svenska vårdfastigheter/KIAB om att bygga vårdboende med 70 platser, samt 35 hyresrätter och kommersiella lokaler i Helsingborg.


Lidl öppnar ny butik i Partille

Uthyrning Lidl Sverige satsar stort i Göteborg och nu är det klart med en ny butik i Partille. Butiken kommer att vara en del i den nya stadsdelen Partille Port och beräknas öppna andra halvåret 2019.


Magnolia får markanvisning i Motala

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Motala har tilldelat Svenska Vårdfastigheter, en del av Magnolia Bostad, en markanvisning i området Mossen i centrala Motala. Markanvisningen avser fastigheten Mossenskolan 3 och omfattar cirka 4 650 kvadratmeter mark. Bolaget avser här utveckla ett nytt vårdboende om 54 lägenheter.


Lidjan om senaste satsningen

Bolag Magnolia Bostads vd Fredrik Lidjan berättar om bakgrunden till förvärvet av Svenska Vårdfastigheter, om ytterligare segment kan bli aktuellt – och om ett namnbyte finns på agendan.


Magnolia köper Svenska Vårdfastigheter

Bolag Magnolia Bostad har idag ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Svenska Vårdfastigheter till en köpeskilling om 300 miljoner kronor. Förvärvet är avsett att ge Magnolia Bostad kapacitet att bli en ledande aktör inom utveckling av vårdfastigheter.


Svenska Vårdfastigheter köper av KF

Transaktioner Svenska Vårdfastigheter och Kiab Fastigheter köper en obebyggd fastighet i Partille Port av KF Fastigheter.


Svenska Vårdfastigheter anställer två

Bolag Svenska Vårdfastigheter anställer Daniel Dubois som fastighetschef och Anton Bergkvist som affärsutvecklare.


Nytt Paretobolag satsar på vård och omsorg

Bolag Pareto har bildat ett nytt bolag som ska satsa på vård- och omsorgsfastigheter.
Den första affären är klar.


Diligentia köper äldreboende

Transaktioner Diligentia Samhällsfastigheter köper ett nybyggt äldreboende i Norrtälje för 128 miljoner kronor. Fastigheten är uthyrd till Attendo på ett 15-årigt hyresavtal.


SPP köper för 100 miljoner

Transaktioner SPP Fastigheter köper ett vård- och omsorgsboende i Örebro för drygt 100 miljoner kronor.