Image

Lidl bygger nytt i Torp

Handel Lidl Sverige fortsätter expansionen i Sverige med målet 200 butiker 2020. Nu är det klart för Lidls slår öppnar en andra butik i Uddevalla – närmare bestämt i handelsområdet Torp.
Publicerad den 21 September 2018

Lidl har förvärvat 11 000 kvadratmeter mark på Uddevallas och västkustens populära handelsdestination Torp. Lidl har för avsikt att bygga en butik som beräknas öppna våren 2020 och kommer att ha ett lättillgängligt läge intill Ikea med ett bra skyltläge ut mot E6:an.

Uddevalla kommun har idag en befolkning på drygt 55 000 personer. Antalet invånare har ökat under hela 2000-talet och förväntas fortsätta växa.
– Vi är väldigt glada att det nu är klart med vår andra butik i en snabbt växande kommun som Uddevalla, och att ännu fler kommuninvånare kommer kunna ta del av vårt erbjudande om högsta kvalitet till bästa pris, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef Lidl Sverige.

Etableringsprocessen har skett i gott samarbete med bland andra Uddevalla Kommun. Säljaren är en Uddevalla-familj som i många år har utvecklat fastigheten för handelsändamål.
– Familjen vi förvärvat fastigheten av har gjort ett fantastisk jobb med att få till stånd en utveckling av den, många års arbete som kommer resultera i ett mycket trevligt tillskott till Uddevalla och Torp Köpcentrum. Från vår sida har det varit en fröjd att jobba nära familjen under senaste året, avslutar Christoffer Wennergren.

Etableringen i Uddevalla är en del av Lidls expansiva tillväxt i Sverige. Dagens 176 butiker ska fram till och med 2020 bli 200 och på sikt är målet 300 butiker i Sverige.

Familjens rådgivare under försäljningen har varit Reine Arvidsson, Svensk fastighetsrådgivning.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige