Image
Jesper Göransson, vd, Peab.

"Pilarna kan snart inte peka mer nedåt"

Bolag Trenden från det fjärde kvartalet fortsätter med en allt svagare bostadsmarknad medan investeringar kopplade till offentlig verksamhet fortfarande ligger på en stabil nivå. Jesper Göransson, vd och koncernchef för Peab, säger att bolaget följer den kurva man förutspått men att marknadsutsikterna är väldigt låga.
– Klart att man alltid kan göra saker bättre, men just nu är vi i händerna på marknaden.


Peab Bostad bygger i Skellefteå.

Peab får bygglov för höghus i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Peab Bostad får bygglov för sitt byggprojekt med 87 bostadsrätter på Grunnan vid Viktoriabrons södra fäste i Skellefteå.


Peab Bostad köper mark på Mossholmen. Planen är att bygga ett 14 våningar högt hus.

Peab Bostad köper mark på Mossholmen – vill bygga 14 våningar högt

Transaktioner Peab Bostad har köpt havsnära mark på Mossholmen, Tjörn, av Mossholmen Marinas ägare. Här kommer man att utveckla ett hus med ett 50-tal nya lägenheter, i ett unikt havsnära läge. Byggstart är planerad till 2023.


Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab reviderar sina målsättningar

Bolag I syfte att främja fortsatt värdeskapande har Peabs ledning och styrelse fattat beslut om reviderade målsättningar, allt från mission, affärsidé och strategiska målområden till interna och externa finansiella och icke-finansiella mål.


BRF Scheele.

Peab Bostad köper fler byggrätter vid Medicon Village i Lund

Transaktioner Just nu pågår byggnation av 188 lägenheter i Peab Bostads projekt Scheele Promenad i Lund, precis intill Sparta och Medicon Village. Nu förvärvar Peab Bostad 3 200 kvadratmeter mark för byggnation av fler bostadsprojekt i området.


Fastighetskvinnan
Viktoria Walldin, Cathrine Danin, Sima Zangiabadi och Anna Denell diskuterar lönsam social hållbarhet på seminariet Fastighetskvinnan den 5 september.

Lönsam social hållbarhet

Fastighetskvinnan Social hållbarhet är, om man arbetar på rätt sätt, win win för bolag, samhälle och individ. På Fastighetskvinnan diskuteras framtiden i ett inspirerande panelsamtal.


Klarsignal för Majoren i Regementsstaden i Borås

Bygg/Arkitektur Ett av Peabs mest omfattande bostadsprojekt över tid är klar för lansering. Det gäller Regementsstaden i Borås som när projektet är helt utvecklat kommer att omfatta drygt tusen nyproducerade och ombygga lägenheter i en karakteristisk regementsmiljö. Först ut är 62 bostäder i BRF Majoren.


Peab köper byggrätter i Kungsägen

Bygg/Arkitektur Peab Bostad förvärvar mark för bostadsbyggrätter i den nya stadsdelen Rankhus i Kungsängen, Upplands-Bro kommun. Förvärvet ger Peab möjlighet att utveckla och bygga totalt cirka 700 lägenheter för bostads- och hyresrätter.


Peab lanserar nytt koncept i Trollhättan

Bostäder Med Innovatum Living i Trollhättan har Peab Bostad möjlighet att förena industrimark med nyproduktion av bostäder. De närmaste åren kommer 250 lägenheter att byggas i sex etapper.


Peab färdigställer första kvarteret av Partille Port

Bostäder Med säljstart av den tredje bostadsrättsföreningen är Peab Bostad på gång att färdigställa det första kvarteret av Partille Port.


De får skapa bostäder i Godisfabriken

Bostäder Nu är det klart vilka sju aktörer som kommer att bygga nya bostäder på före detta Läkeroltomten i det nya bostadsområdet Godisfabriken i Gävle.


Södra Änggården.

Fyra bostadsutvecklare miljardköper i Södra Änggården

Transaktioner Bonava, Peab Bostad, Magnus Månsson Fastigheter och Hökerum Bygg köper merparten av bostadsbyggrätterna i Södra Änggården för 1,7 miljarder kronor.


”Ingen defensiv lösning”

Bolag När Jonas Skingley lämnade Peab fastighetsutveckling hamnade Pehr-Olof Olofsson på dubbla stolar – med uppdrag att bygga ett nytt team. Så ser han på att kombinera sina uppdrag. ”Kändes naturligt”.


Stort intresse för Peabs lägenheter i Stenungsund

Bostäder Nyligen säljstartade Peab Bostad 77 bostadsrätter i Stenungsund och intresset beskrivs som rekordstort.


Peab Bostad siktar mot toppen

Bolag Bolaget har gått igenom en omorganisation och omstrukturerat verksamheten.
– Jag såg en stor oslipad diamant som Peab ville att jag ska slipa till något riktigt bra, säger vd Peter Svensson.


Peab startar nästa etapp av Partille Port

Bostäder Nu släpper Peab 40 nya lägenheter i BRF Glädjen i utvecklingsprojektet Partille Port utanför Göteborg.


Nytt äldreboende i Partille Port

Bygg/Arkitektur Peab Bostadsutveckling och Vectura Fastigheter har tecknat avtal om att bygga ett nytt äldreboende i Partille Port.


Peab anställer affärsutvecklingschef

Karriär Peab rekryterar Sima Zangiabadi som ny affärsutvecklingschef på Peab Bostad. Hon kommer närmast från Jernhusen där hon senast jobbat som affärsutvecklare och strateg.


Peab Bostad planerar nya projekt på Hisingen

Bostäder De senaste tio åren har Peab Bostad startat ett 15-tal bostadsprojekt på Hisingen. Närmast väntar den andra etappen av Brf Qvillestaden i Brämaregården med 40 nya lägenheter.


Säljstart för Partille Port

Bostäder Sammanlagt ska 800 bostäder byggas de närmaste åren i Partille Port. Nu börjar försäljningen av den första etappen.