Image
BRF Scheele.
BRF Scheele. Bild: Carbonwhite

Peab Bostad köper fler byggrätter vid Medicon Village i Lund

Transaktioner Just nu pågår byggnation av 188 lägenheter i Peab Bostads projekt Scheele Promenad i Lund, precis intill Sparta och Medicon Village. Nu förvärvar Peab Bostad 3 200 kvadratmeter mark för byggnation av fler bostadsprojekt i området.
Publicerad den 23 December 2020

– Vi ser att det geografiska läget med närheten till centrum och kommunikationer, gör det attraktivt för flera olika grupper. Vi har villasäljare som bor runt knuten, forskare, studenter, akademiker och innovatörer som vill bo i närområdet till allt som händer, säger Anders Klasson, distriktschef på Peab Bostad.

Även Medicon Village ser positivt på utvecklingen av bostäder i området.
– Att det nu växer fram ytterligare bostäder i anslutning till Medicon Village ser vi som otroligt positivt, och det har också varit vår långsiktiga målsättning. Fler bostäder stärker området som en riktig stadsdel där både studenter, boende och de som arbetar inom våra verksamheter samverkar. De nya byggrätterna byggs nära vår science park och i anslutning till Scheeletorget. Området kommer bli levande både dagtid och kvällstid med de nya bostäderna, de kommersiella lokalerna och våra verksamheter vilket vi tycker är mycket positivt, säger Pär Lindahl, projektchef på Medicon Village Fastigheter.

Medicon Village utvecklar hela området nyligen vann en ny detaljplan laga kraft. Området ska bli mer attraktivt för företagande och planen innehåller förutom bostäder även kontor, hotell, centrumverksamhet och vård. Ett samlat entrétorg möjliggörs vid Forskarparken för att göra helhetsmiljön mer stadsmässig och välkomnande. Utvecklingen av både bostäder och kommersiella verksamheter och lokaler har ansluts till Ectogrid, en innovation från Eon där överskottsenergi från Medicon Village tas till vara och används till uppvärmning.
– Detta är naturligtvis positivt sett utifrån en hållbar projektutveckling. I projekten fokuserar vi på en hållbar livsstil med både bil- och cykelpool i de Svanencertifierade bostäderna, säger Anders Karlsson.

Den första etappen i Scheele Promenad färdigställdes under hösten och försäljning pågår i etapp två och tre.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige