Image
Michael Berglin lämnar Serneke.

Michael Berglin lämnar Serneke: "Samförstånd med styrelsen"

Bolag Efter elva år på Serneke har nu Michael Berglin lämnat bolaget och sin roll som vd. För Fastighetssverige kommenterar han beslutet.


Sernekes vd Michael Berglin är inte oroad över det faktum att försäljningarna av Karlatornets resterande lägenheter i princip står till.

Försäljningarna i Karlatornet står still: "Behöver inte förändra prisbilden"

Bolag I oktober 2021 var 450 av de 611 lägenheterna i Karlatornet sålda och ett år senare var den siffran 488 stycken – efter första kvartalet 2023 har det i princip inte hänt något på försäljningsfronten och antalet sålda lägenheter räknas nu till 489. Sernekes vd Michael Berglin menar att stiltjen speglar marknaden men att han inte är oroad för fortsättningen. För Fastighetssverige berättar han mer om försäljningsläget, bolagets gir mot samhällsfastigheter och förändringen han vill se när det gäller markanvisningar.


Michael Berglin.

Nollresultat före skatt för Serneke

Bolag Serneke redovisar högre intäkter men lägre resultat i första kvartalet 2023 jämfört med motsvarande period i fjol. Resultatet före skatt hamnade på noll.


Sernekes vd Michael Berglin om bolagets utmanande 2022 och det stora fokuset på utvecklingen av Karlatornet och Karlastaden.

Berglin utesluter inte fler sparprogram: "Kommer inte tveka..."

Bolag Under presentationen av bokslutet gav Sernekes vd Michael Berglin en passionerad och beslutsam redogörelse för bolagets situation efter ett utmanande och turbulent 2022. Han är besviken på resultatet men samtidigt fast besluten att vända utvecklingen för bolaget och utesluter inte att det kan komma fler sparprogram framöver. För Fastighetssverige berättar han också att bolaget har utestående fordringar för byggrätter i Karlastaden som såldes under 2022.


Michael Berglin, vd för Serneke.

Serneke vände till förlust i fjärde kvartalet

Bolag I det fjärde kvartalet uppgick Sernekes resultat till minus 269 miljoner kronor, jämfört med en vinst på 87 miljoner för motsvarande kvartal 2021. Styrelsen föreslår att ingen utdelning sker för 2022.


Michael Berglin, vd för Serneke och Johan Live, presschef

Misstänkt penningtvättsförsök i Karlatornet – narkotikaliga ville köpa lägenhet

Juridik Igår inleddes en rättegång i Göteborgs tingsrätt mot en narkotikaliga från Borås som ville tvätta pengar genom att bland annat köpa en lägenhet i Karlatornet, det menar åklagaren Martin Svensson i sitt åtal. Sernekes vd Michael Berglin blev vid ett tillfälle kontaktad av en av de åtalade männen som ville köpa en lägenhet i Nordens högsta byggnad.


Serneke varslar upp till 100 tjänster.

Serneke varslar cirka 100 tjänster ...

Bolag Serneke varslar cirka 100 tjänster som ett steg i ett pågående effektiviseringsprogram.


Michael Berglin.

Serneke skiftar fokus och skalar av sig kostnader

Bolag "Jag är definitivt inte nöjd" säger Michael Berglin, vd på Serneke, om den senaste delårsrapporten. Uteblivna transaktioner och en konkurs hos en underleverantör har drabbat det högt siktande bolaget hårt. Förändring kommer ske, redan nu flyttas fokus från bostäder till samhällsfastigheter. Inom kort väntas ytterligare besked om hur Serneke ska bli mer kostnadseffektivt.


Michael Berglin.

Serneke märker av avmattningen i marknaden

Ekonomi/Finansiering Minskat kassaflöde och negativ påverkan om 25 miljoner kronor på resultatet för i entreprenadverksamhet. Serneke begränsar investeringar i egenutvecklade projekt.


Karlatornet.

Sernekes besked om Karlatornet efter prisökningarna

Bolag Prestige-skrapan som ska bli 245 meter hög passerade halvvägs i byggnationen i början på mars. De senaste veckorna har den mer utmanande delen av byggnationen inletts då man ska få till den så kallade "twisten" i fasaden som täcker 20 våningar. För Fastighetssverige berättar Sernekes vd Michael Berglin mer om arbetet, tidsplanen och kostnaderna samt hur Serneke parerar ökade byggkostnader.


Michael Berglin.

Stabilt första kvartal för Serneke

Bolag Sernekes orderingång ökar och resultatet uppgick till 55 mkr (46).


Michael Berglin, vd Serneke.

Serneke vänder till vinst

Bolag Serneke redovisar ett resultat om 87 miljoner kronor för Q4 (-72).
Bolaget har ännu inte fattat beslut om utdelning för 2021.


Michael Berglin, vd Serneke.

Karlatornet växer – precis som hela Serneke

Bolag Sernekes prestigeprojekt Karlatornet växer nu med en våning i veckan och även i Karlastaden som helhet gör bolaget framsteg med flera av husen. Samtidigt vittnar vd:n Michael Berglin om en positivt trend för bolagets lönsamhet – och den trenden ska nu speedas upp med hjälp av flera nyrekryteringar till ledningen. För Fastighetssverige berättar han mer om Sernekes förändringsresa.


Michael Berglin, vd Serneke.

Positiv trend för Serneke som förstärker ledningen

Bolag Sernekes Q3-resultat på 25 miljoner kronor (-79) är det bästa sedan 2017 och vd:n Michael Berglin ser en positiv trend framåt. Bolaget meddelar även att man gör förändringar i ledningen som innebär att bland annat Anders Arfvén får lämna som vd för Serneke Sverige.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Michael Berglin, vd Serneke.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Intervju med Boråssonen och Serneke-vd:n Michael Berglin

Fastighetsmarknadsdagen Borås På torsdag om två veckor – 7 oktober – är det dags för Branschens mötesplats i Borås. Där möter du bland annat Sernekes vd Michael Berglin vars hjärta klappar extra hårt för Borås. Missa inte din plats, anmälan stänger nästa fredag den 1 oktober!


Michael Berglin, vd Serneke.

Michael Berglin: "Inte okej hur vår koncernledning ser ut"

Bolag I maj utsågs Michael Berglin till vd för Serneke efter Ola Sernekes uppmärksammade avhopp. Bolaget som bygger Nordens högsta hus, kallar sig "nästa generation" och har gjort en snabb tillväxtresa. Under Fastighetssveriges event Lokalmarknadsdagen berättade Michael Berglin om utmaningarna med att skapa förtroende, varför de satsar på jämställdhet och varför lönsamhet och stabilitet är i fokus härnäst.


Michael Berglin, vd för Serneke, som har ytterligare tre kvarter kvar att sälja i Karlastaden på Lindholmen i Göteborg.

Serneke: "Mer kontinuitet i transaktionerna framöver"

Bolag Efter senaste affären med Balder – fortsatt fokus på att ta fram värden.
Samtidigt oroar stigande materialpriser.


Michael Berglin.

Serneke: Stabilisering och transaktion ger positivt resultat

Bolag Serneke redovisar ett rörelseresultat om 108 miljoner kronor för Q2.


Michael Berglin.

Sernekes nya vd: "Rätt läge att gå in i en ny fas"

Karriär Sernekes nya vd om turbulensen och framtiden: "Nyckelorden är stabilitet och lönsamhet"


Michael Berglin.

Michael Berglin blir permanent vd för Serneke Group

Bolag Styrelsen i Serneke Group har utsett Michael Berglin till vd och koncernchef. Han hade sedan februari i år haft rollen som tillförordnad vd och tillträder sin permanenta roll omgående.