Image
Skolan som ägs av Stiftelsen Bladins skola är på väg att köpas tillbaka av Malmö stad för närmare 300 miljoner kronor.

Kommun ska köpa tillbaka skolfastighet – för 300 miljoner

Transaktioner Skolfastigheten såldes till en stiftelse 2009 och efter att de aviserat sin önskan att sälja har Malmö stad klivit in för att behålla rådighet över fastigheten och området. Fastighetssverige berättar mer om den stundande affären.


MKB bygger 192 bostäder i Södra Nyhamnen.

Efter tre år – grönt ljus för MKB bostäder i Södra Nyhamnen

Bostäder Mer än tre år efter förvärvet av fastigheten Godsfinkan 3 i Södra Nyhamnen kan MKB äntligen starta nyproduktion av 192 nya hyresbostäder. Förseningen beror på överklagande av entreprenaden.


Förändringar i Svenska Nyttobostäder.

ALM Equity initierar förändring av Svenska Nyttobostäders kapitalstruktur och finansieringsmodell

Bolag ALM Equity har efter dialog med styrelsen i Svenska Nyttobostäder och ett antal andra ägare i Nyttobostäder tagit fram ett förslag att omvandla kapitalstrukturen och finansieringsmodellen i Nyttobostäder.


Peter Strand, vd för SLP.

SLP tecknar hyresavtal i pågående nybyggnation i Malmö

Uthyrning SLP har tecknat ett treårigt hyresavtal med Nice Home and Building Automatic Nordics AB. Hyresgästen kommer att flytta in i SLP:s fastighet Grimskaftet 1 i södra Malmö och tillträder cirka 510 kvadratmeter vid årsskiftet. Årshyran uppgår till 575 000 kronor och är fullt indexerad.


Hyrorna är klara för 18 000 hushåll i Malmö.

Hyrorna klara för 18 000 hushåll i Malmö

Bostäder Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har avslutat de årliga hyresförhandlingarna i Malmö. Här kommer hyrorna att höjas med 5 procent under 2023.


Lokalmarknadsdagen
Nästa torsdag är det dags för klassiska Lokalmarknadsdagen. Anmälan stänger idag så säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen: Idag stänger anmälan – se hela programmet och alla talare här

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag, den 19 januari, samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Det blir som vanligt en dag späckad med analys, nätverkande och inspiration. Säkra din plats nu – anmälan stänger idag!


Executive Property hyr ut till Handelskammaren i fastigheten Smörkontrollen 1 i Malmö.

Executive Property hyr ut till Handelskammaren

Uthyrning Handelskammaren har tecknat avtal med Executive Property om cirka 900 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Smörkontrollen 1 på Ångbåtsbron i Nyhamnen i Malmö.


Lokalmarknadsdagen
Nästa torsdag på Lokalmarknadsdagen möts Axel Josefson, Christina Heikel, Jonas Attenius, Emmyly Bönfors, Patrik Andersson och Magnus Månsson i ett samtal om framtidsvisionen för Göteborg.

Lokalmarknadsdagen: Fokus på framtidens Göteborg

Lokalmarknadsdagen Nästa torsdag, den 19 januari, samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en insatt panel med företrädare för politiken, branschen och näringslivet i Göteborg om deras framtidsvisioner för staden. Säkra din plats i dag – anmälan stänger nu på fredag!


Domstolsverket flyttar in i Nyhamnen i Malmö

Castellums största projekt nästan fullt uthyrt

Uthyrning Fastighetssveriges artikelserie fortsätter där vi kollat hur det gått med hyresgäster för det större kontorsfastigheterna som antingen blivit klara under 2022 eller som närmar sig färdigställande. Så har turen kommit till Godsfinkan, Domstolsverkets nya placering i Malmö som Castellum står bakom.


Chokladfabriken.

Kemikalieinspektionen flyttar till Atrium Ljungbergs Chokladfabriken

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal om cirka 4 000 kvadratmeter med Kemikalieinspektionen i den gamla Chokladfabriken i Sundbyberg. Myndigheten flyttar in i slutet av 2023 i skräddarsydda lokaler med hög hållbarhetsprofil, i direkt anslutning till Marabouparken.


La Barcelonesa öppnar hos Cityfastigheter i Halmstad.

Ny hyresgäst till Cityfastigheter i Halmstad

Uthyrning Delikatessbutiken La Barcelonesa flyttar sin verksamhet till Cityfastigheters lokal vid Drottning Kristinapassagen.


Lokalmarknadsdagen
Anders Billström, Björn Siesjö, Mats Grauers, Ola Serneke och Peter Grönberg diskuterar framtidens arenafråga i Göteborg på Lokalmarknadsdagen den 19 januari.

Lokalmarknadsdagen: Hur ska idrotten få plats?

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi, bland mycket annat, lyssna till en insatt panel med företrädare för branschen, näringslivet och Idrottsgöteborg om deras syn på bland annat arenafrågan i staden. Säkra din plats i dag!


Framtiden för Specialfastigheters nya polishus i Vintrie är osäker.

Då avgörs ödet för Malmös nya polishus

Bygg/Arkitektur Specialfastigheter har nyligen fått ett positivt besked för sin 50-miljonerssatsning i Malmö och hoppas på ytterligare ett i närtid. Fastighetssverige berättar mer om framtiden för det planerade polishuset i Vintrie.


Hans-Åke Palmgren, ekonom på Boverket

Nya prognosen: Byggstarterna halveras 2023

Bostäder Igår presenterade Boverket sin prognos för bostadsbyggandet. Byggstarterna kommer enligt prognosen ner till samma nivå som den låg på för tio år sedan. Hans-Åke Palmgren som är redaktör för prognosen berättar för Fastighetssverige vart bostadsbyggandet är på väg och om förhoppningarna om att sikten klarnar under 2023.


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Kronprinsen som förvandlas – därför återupplivar Heimstaden Akelius gamla planer

Bygg/Arkitektur För Fastighetssverige kommenterar bolaget satsningen på lägenheter i toppen av klassiska Kronprinsen och utvecklingen av Eons gamla huvudkontor.


Lokalmarknadsdagen
Henrik Einarsson, Maryrose David och Olof Manner står för en serie tunga analyser på Lokalmarknadsdagen den 19 januari.

Lokalmarknadsdagen: Analyserna som ger dig full koll på det nya fastighetsåret

Lokalmarknadsdagen Den 19 januari samlas Göteborgsbranschen på Elite Park Avenue Hotel och klassiska Lokalmarknadsdagen. Dagen inleds med en trio tunga analyser som ger dig full koll på läget för att kunna navigera rätt under fastighetsåret 2023. Säkra din plats i dag!


Heimstaden vill bygga ägarlägenheter i toppen av Kronprinsen som tornar upp sig i bakgrunden och på fastigheten i förgrunden, Eons gamla huvudkontor, så vill man bygga bostäder, handel och kontor. Huvudbyggnadens södra och lågdelens östra sida bedöms lämplig som bostadsgård.

Heimstaden siktar på stora förändringar vid landmärket

Bygg/Arkitektur Fastighetsjätten väcker liv i Akelius gamla planer för Kronprinsen och ett stenkast från den klassiska skrapan vill de göra stora förändringar i Eons gamla huvudkontor. Fastighetssverige berättar mer.


Malmö Industrial Park kommer att växa fram i Norra Hamnen de kommande åren. Bland annat ska en jättelik batterifabrik byggas i parken.

Greentech-bolag vill etablera batterifabrik i Malmös hamn

Bygg/Arkitektur Planerna omfattar över 60 000 kvadratmeter byggnadsyta och satsningen kan generera cirka 2 000 arbetstillfällen kopplade till batterifabriken. Fastighetssverige berättar mer om projektet och de stora aktörerna som är inblandade.


Nio Turning Torsos i vakanta kontorslokaler i Malmö

Lista Med hjälp av CityMark Analys kan Fastighetssverige presentera exklusiva siffror om kontorsmarknaden i Malmö. Här kan du läsa om vakansutveckling och vakanser det senaste halvåret, hyresutvecklingen jämfört med 2021 och hur kommande utbud på marknaden ser ut från årsskiftet.


Kruthuset 17 i Göteborg.

Newsec hyr ut 5 000 kvadratmeter i Kruthuset 17

Uthyrning Valmet, en ledande global utvecklare och leverantör av processteknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin, lämnar efter 160 år på Lindholmen i Göteborg och har med stöd av Newsec hittat nya lokaler i Kruthuset 17. Under sommaren 2022 förvärvades Kruthuset 17 av Niam som kommer fortsätta förädla fastigheten framöver tillsammans med Newsec som förvaltare.