Image

Stora Kontorsdagen Göteborg - 10 mars 2022

10 mars 2022

Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för kontorsfastigheter.
Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.


Program Stora Kontorsdagen GBG 2022
 
09.00 Välkommen!
Karin Klingenstierna, moderator
Eddie Ekberg, chefredaktör, Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News

09.10 Makroanalys
Skenande energipriser, pandemi, inflation och som ett mörkt täcke över alltsammans; Rysslands invasion av Ukraina. Hur ser det makroekonomiska läget för dagen ut – hur påverkas den svenska ekonomin och i förlängningen den svenska fastighetsmarknaden?
Christina Nyman, chefsekonom, Handelsbanken

09.40 Analys – kontorsfastighetsmarknaden i Göteborg
I pandemins kölvatten har kontorens vara eller icke vara ifrågasatts. Men än så länge har marknaden för kontorsfastigheter klarat sig relativt bra. Hur utvecklas hyror och yielder på kontorsmarknaden i Göteborg? Hur ser de viktigaste trenderna ut?
Henrik Roderhult, regionchef, Värdering och Strategisk analys, Newsec

10.05 Stadsutveckling – kontorens framtida roll
Göteborg står inför enorma tillväxtsatsningar, både vad gäller bostäder och arbetsplatser. Hur ser kontorens och kontorsfastigheternas roll ut i framtidens Göteborg? Var finns framtidens arbetsplatser?
Björn Siesjö, stadsarkitekt, Göteborg

10.30 Fika- och mingelpaus

11.00 Arkitektur – hur påverkar pandemin och nya arbetssätt?
Ny teknik blev förutsättningen för ett mer flexibelt arbetssätt – och sedan kom pandemin som skyndade på utvecklingen ordentligt. Hur ser framtidens kontor ut? Hur ska de utformas för att vara effektiva, hållbara, flexibla – och tillräckligt attraktiva för att konkurrera med hemmakontorets bekvämligheter?
Lisa Karlsson, arkitekt, kompetensansvarig Kontor, Krook & Tjäder
Anna Sunnerö, vd och grundare, Sunnerö Arkitekter
Alexandra Hagen, vd, White Arkitekter

11.25 Post corona: Den fysiska platsen som konkurrensmedel
Efter mer än ett och ett halvt år med hemarbete har många vant sig och tycker att det är ganska bekvämt. Och att arbetslivet post corona kommer att vara mer flexibelt är de flesta överens om. En av kontorets viktigaste uppgifter blir därför att vara så attraktivt att medarbetarna väljer att komma dit. Så hur skapar man kontor för hybrida arbetssätt – hur mycket yta ska vi behålla och vad gör vi med den för att skapa hälsosamma och kreativa miljöer – som hjärnan faktiskt behöver? Och vad händer med aktivitetsbaserat i det nya normala, är det passé nu? Här ges inspiration, fakta, forskning och tips för att bibehålla och locka nya talanger till arbetsplatserna.
Jonas Westerlund, ägare, JonWest Consulting

11.50 Profilen: Johanna Skogestig – styr Sveriges största fastighetsbolag
Johanna Skogestig styr över Sveriges största fastighetsbolag, med fastigheter värda 182 miljarder kronor, varav 32 miljarder i centrala Göteborg. Här intervjuas hon om sin karriär, sin syn på kontorsmarknaden i allmänhet och den göteborgska i synnerhet.
Johanna Skogestig, vd, Vasakronan

12.15 Lunch- och mingelpaus

13.15 Panel – uthyrningsmarknaden i Göteborg
Tre personer med öronen väldigt nära rälsen ger sin bild av hur intresset för kontorslokaler i Göteborg ser ut just nu. Vad efterfrågas? Hur ser hyresgästerna på olika former av coworkinglösningar contra traditionella kontor?
Anki Håkansson, förvaltningschef, Hufvudstaden
Christina Cedérus Olauson, uthyrningschef, Platzer
Malin Linde, uthyrningschef, Novier

13.40 De stora projekten – mer än bara kontor
På flera olika håll i staden växer nya stora kontorsprojekt fram som ritar om stadsbilden fullständigt. Här får vi höra hur utvecklare i Gårda, på Masthuggskajen och på Lindholmen tänker kring utvecklingen av sina hus och områden – vilka är framgångsfaktorerna och fallgroparna? Hur tänker man kring att skapa de helhetslösningar som sägs vara avgörande för att locka framtidens hyresgäster?
Johanna Hult Rentsch, regionchef, NCC Property Development
Magnus Koch, Head of Business Development, Geely Innovation Centre
Daniel Holmén, fastighetsutvecklingschef, Elof Hansson Fastigheter

14.10 Fika- och mingelpaus

14.40 Panel: Coworking nu och i framtiden
Vi kan nog konstatera att coworking-fenomenet är här för att stanna. Fastighetsägarna hanterar coworking på olika sätt – vissa köper in sig i coworkingaktörer medan andra startar anläggningar i egen regi. Vart är coworkingtrenden på väg? Hur stort kan det här bli? Fastighetsägare, coworkingaktörer och hyresgäster diskuterar.
Kristina Pettersson Post, regionchef, Vasakronan
Yvonne Sörensen Björud, vd, United Spaces
Sara Sollerman, director, Interim Search

15.10 Framtidspanelen – kontor och arbetsliv post covid
Post pandemin handlar det mesta av omvärldsanalysen om hur livet och tillvaron förändrats av covid-19. Hur ser post covid-framtiden ut och vad innebär detta för vårt sätt att leva, vårt sätt att arbeta och vårt sätt att använda, värdesätta och handla med kontorsfastigheter? Tunga branschaktörer diskuterar.
Hans Wallenstam, vd, Wallenstam
P-G Persson, vd, Platzer
Cecilia Fasth, vd, Stena Fastigheter
Daniel Gorosch, vd, Colliers Sverige

Stora Kontorsdagen GBG 2022

Var: Elite Park Avenue Hotel

När: Torsdag 10 mars, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms (Fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (Digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här. 

Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för kontorsfastigheter.
Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas.tollesson@fastighetssverige.se

Arrangörer:
Partners: