Image

Stora Bostadsdagen Göteborg - 29 April 2021

29 april

Bostadsmarknaden har länge varit en säker hamn för fastighetsinvesterare och pandemin har snarare eldat på än svalkat av marknaden, både för hyresbostäder och privatbostadsmarknaden. Vad händer på den svenska och den göteborgska bostadsmarknaden? Det här seminariet ger dig svaren. Våren 2021 genomförs dagen som en digital mötesplats.


Erik Blix, moderator

Erik Blix, moderator

Erik Blix är en av Sveriges mest erfarna programledare och moderatorer. Han är en lyhörd intervjuare och debattledare, med en personlig och professionell stil där pålästhet kombineras med spontanitet och humor. Han utsågs 2018 av Sveriges radiolyssnare till Årets manliga programledare i radio för sitt programledarskap i P4 Extra - Sveriges största radioprogram - och satirprogrammet Public Service i P1. Erik Blix är en uppskattad och frekvent använd moderator på Fastighetssveriges/Lokalnytts seminarium.
Bild: Mathias Alm/Sveriges Radio
Per Ekelund

Per Ekelund

Per Ekelund är vd för Victoria Park och Hembla. Han anställdes som fastighetschef/vice vd på Victoria Park 2013 och har varit vd sedan 2018. Före Victoria Park-tiden arbetade han för Akelius, framför allt som regionchef och ansvarade för ett bestånd om drygt 10 000 lägenheter från Trelleborg till Västerås. I början av 2020 blev han vd även för Hembla - båda bolagen ägs i dag av tyska Vonovia
Tor Borg

Tor Borg

Tor Borg är analyschef på Byggfakta och CityMark Analys. Närmast kommer han från en tjänst som nationalekonom på Boverket och tidigare nordisk research-chef för JLL. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och var tidigare chefsekonom på SBAB Bank. Han har även arbetat för Sveriges Riksbank och Folksam kapitalförvaltning.

Marina Fritsche

Marina Fritsche

Marina Fritsche är vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg. Marina har arbetat på Wallenstam sedan 2006 och har flera års erfarenhet inom olika chefspositioner. Hon har en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola.
Mikael Granath

Mikael Granath

Mikael Granath är sedan starten 2011 vd för Willhem, ett bolag han även tog initiativet till. Han är civilekonom i grunden och har sedan 1996 varit vd för olika bostadsbolag; Halmstads Fastighets AB, Graflunds och Din Bostad.
Andreas Wallström

Andreas Wallström

Andreas Wallström är sedan årsskiftet prognoschef och biträdande chef för Makroanalys på Swedbank. Han var tidigare chefsanalytiker på Nordea och har de senaste 15 åren arbetat med makroekonomisk analys. Han har bland annat arbetat på Finansdepartementet och på EU-kommissionen.
Malin Ahlgren Bergman

Malin Ahlgren Bergman

Malin Ahlgren Bergman är arkitekt på Archus. Hon har studerat arkitektur på KTH i Stockholm. Under sin tid på Archus har hon arbetat med bostads- och stadsutvecklingsprojekt från tidiga skeden fram till genomförande.
Emil Simon

Emil Simon

Emil Simon startade Topajos Fastighets AB tillsammans med Camilo Adrian 2008 och de båda äger fortfarande bolaget tillsammans, med Emil Simon som vd. Duon var mäklare innan de startade bolaget, som förvaltar och utvecklar främst bostäder i Västsverige.
Anna Wijkmark

Anna Wijkmark

Anna Wijkmark är arkitekt SAR/MSA. Hon är uppdragsansvarig och partner på Reflex Arkitekter i Stockholm.Hon har varit verksam arkitekt sedan 1996 och arbetat på Reflex sedan 2000.2019 startade Reflex även kontor i Göteborg.
Axel Edwall

Axel Edwall

Axel Edwall är partner på fastighetsrådgivaren Panreal som han grundade tillsammans med Filip Alexandersson 2014. Han har tidigare arbetat för bland andra Savills och Wallenstam.
Solmaz Beik

Solmaz Beik

Solmaz Beik är arkitekt på Kod Arkitekter. Hon har under sina år som verksam kombinerat med arkitekturpraktik med att engagera sig i frågor om arkitekturens roll i ett hållbart samhälle. På Kod arbetar hon utöver den vanliga praktiken med utveckling och innovationsfrågor, senast i det arkitekturdrivna innovationsprojektet Elastiska Hem.
Terje Johansson

Terje Johansson

Terje Johansson är sedan 2019 vd för Framtiden, den göteborgska allmännyttans modebolag. Dessförinnan var han i fem år vd för MKB, Malmös Kommunala Bostadsbolag. Han har även varit vd för HFAB i Halmstad och utvecklingschef på Framtiden. Han har gått Förvaltningslinjen vid Göteborgs Universitet och har även arbetat på Konsument Göteborg, bland annat som tillförordnad konsumentchef.
Karl Persson

Karl Persson

Karl Persson är sedan 2018 vd för Cushman & Wakefield i Sverige. Han har närmare 30 års erfarenhet av fastighetsbranschen varav 25 år som konsult med ledande positioner hos bland andra CBRE och JLL. Han är utbildad driftingenjör från Chalmers. Under 2019 har Cushman & Wakefield bland annat medverkat i ett 40-tal fastighetsaffärer där transaktionsvolymen överstiger 40 miljarder samt värderat över 5 000 fastigheter.
Carl Johan Casserberg

Carl Johan Casserberg

Carl Johan Casserberg är stads- och affärsutvecklare på Peab Bostad, region Stockholm. Han är civilekonom med utbildning från Columbia University i New York och har dessutom en arkitektutbildning från KTH Arkitekturskolan i Stockholm. Han har en bakgrund från såväl transaktionsrådgivning inom global projektfinansiering av miljö-, klimat- och hållbarhetsinvesteringar samt från bostads- och stadsutveckling.
Henrik Jarl

Henrik Jarl

Henrik Jarlär vd på Compare-IT som arbetar med smarta hem-system. Han har 20 års erfarenhet av digitaliserings- och transformationsarbete inom bland andra Bonniers, Sony, Anima och CDON.

Stora Bostadsdagen Göteborg 2021

Var: Digital mötesplats

När: 29 april, 09.00 – 16.00

Pris: 4995 kronor exkl. moms


Du anmäler dig till seminariet här senast 23 april!
 

Som besökare på vår digitala mötesplattform kommer du kunna göra mycket mer än bara ta del av seminarieprogrammet.

Du kan:

• Mingla och boka möten med andra deltagare.
• Ställa frågor till talarna och moderatorn.   
• Delta i publikfrågor.
• Videochatta med andra deltagare.
• Besöka utställarnas montrar och ta del av filmer och mycket annat material.
• Kommunicera direkt med utställarna.

Efter en lång uppgång har bostadsmarknaden saktat in betänkligt de senaste åren. Bostadsutvecklarna går kräftgång på börsen och framtiden ser oviss ut – samtidigt som det råder en stor bostadsbrist. Vad kommer att hända framöver? Stora Bostadsdagen Göteborg är ett brett seminarium om bostäder och bostadsmarknad.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se


Film från eventet 2019: