Image
Uthyrningsbolagen blir allt fler i Stockholm.

Fastighetssverige kartlägger kritiserat uthyrningsbolag

Bostäder Under senare år har de dykt upp som svampar. Uthyrningsbolagen som agerar mellanhänder. Inte sällan så tas det ut överhyra och utlovas tillsvidarekontrakt – men där hyresgästen sägs upp med kort varsel. Fastighetssverige tittade närmre på ett av de bolag som tidigare granskats av Hem & Hyra och kunde konstatera att majoriteten av bostäderna ingick i bostadsrättföreningar. Men ett antal fastighetsbolag dyker också upp i granskningen.


John Mattson förvärvar fastigheter vid Gullmarsplan för 670 miljoner kronor.

John Mattson förvärvar fastigheter vid Gullmarsplan

Transaktioner John Mattson har tecknat avtal om förvärv av tre fastigheter vid Gullmarsplan i centrala Stockholm. Bolaget äger sedan tidigare fastigheter i bland annat Slakthusområdet och Johanneshov och blir genom förvärvet en viktig del av utvecklingsområdet Söderstaden.


Siv Malmgren.

John Mattson ökar fastighetsvärde och förvaltningsresultat

Bolag John Mattson redovisar ett ökat förvaltningsresultat under tredje kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 101,7 miljoner kronor (78,1).


Ingela Lindh föreslås till John Mattsons styrelse

Bolag Valberedningen i John Mattson Fastighetsföretagen AB har idag beslutat att föreslå Ingela Lindh till ny styrelseledamot att väljas in på årsstämman 22 april.


Fastighetskvinnan
Sex börs-vd:ar som kommer till seminariet Fastighetskvinnan den 14 oktober: Annica Ånäs, Biljana Pehrsson, Eva Landén, Ulrika Hallengren, Siv Malmgren och Carola Lavén.

Fastighetskvinnan: Sex börs-vd:ar om coronaläget och framtiden

Fastighetskvinnan Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel den 14 oktober – inspiration blandas med marknadsuppdateringar från branschens ledande personligheter.
Samtliga sex kvinnliga börs-vd:ar från fastighetsbranschen kommer att finnas på plats.
Fram till och med måndag kan du anmäla fyra personer från ditt företag och betala för tre.


Siv Malmgren.

En otrolig aktivitet hos John Mattsson

Bolag Företaget avslöjar detaljer kring storaffären i Sollentuna. John Mattssons vd Siv Malmgren beskriver förvärvsplanerna i en intervju med Fastighetssverige.


Lista: De har ökat sitt förvaltningsresultat mest

Lista Förvaltningsresultatet per aktie betraktas av många som det viktigaste nyckeltalet för ett förvaltande fastighetsbolag. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka av de noterade branschbjässarna som lyckades få bäst fart på nyckeltalet under 2019.


Aktielistan: Röd månad för flera tungviktare

Ekonomi/Finansiering Oktober blev en tuff börsmånad för ett flertal bygg- och fastighetsbolag. Två bolag gick emellertid mot strömmen – och fick se sina aktiekurser stiga med över 30 procent.


John Mattsson köper på Lidingö.

John Mattson köper på Lidingö

Transaktioner John Mattson köper ett fastighetsbestånd med 480 lägenheter i Käppala från Tagehus som genom affären blir delägare i John Mattson.


Ny kommunikationschef på John Mattson

Bolag Anna Bellander är nyrekryterad kommunikationschef på John Mattson Fastighets AB.


Humlegården tar CFO från John Mattson

Karriär Humlegården har rekryterat en ny CFO. Hon kommer närmast från en motsvarande tjänst på John Mattson Fastighets AB.


John Mattson hyr ut på Lidingö

Uthyrning John Mattson hyr ut till friskvårdskedjan Sportlife och hälsocentret Naturligtvis i Larsberg centrum på Lidingö.