Image
JM:s vd Johan Skoglund går i pension den 31 maj.

Skoglund: "JM har varit min andra familj"

Bolag Nej, Johan Skoglund blev inte fotbollsproffs och nej, det blev inte bara fem år på JM. Men det gick ju bra ändå. Efter ett helt yrkesliv på JM, varav (nästan) 22 år som vd, så går nu Johan Skoglund i pension.
– Självklart kommer jag att sakna JM som under många år varit min andra familj, men nu ser jag också fram emot att låta SMHI styra min vardag, säger han.


Johan Skoglund, vd och koncernchef för JM.

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport.
– Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.


Johan Skoglund.

Vändningen hägrar för JM när Skoglund lämnar sista rapporten

Bolag Bostadsutvecklingsbolaget JM kunde under det första kvartalet se tecken på att bostadsmarknaden är på väg att förbättras, framför allt i Sverige. Det skriver avgående vd Johan Skoglund i delårsrapporten.


Johan Skoglund.

Johan Skoglund: "Nivån i Stockholm är på en all time low"

Bolag Fler försäljningar och byggstarter. JM börjar känna smaken av förändringens vindar. Samtidigt är det ett all time high och all time low på två av marknaderna. När vd Johan Skoglund på presentationen av bokslutet går igenom samtliga marknader så återkommer betyget: okej.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM är pressade i marginalerna

Ekonomi/Finansiering Hela 2023 har präglats av en sällsynt svag marknad och man får gå tillbaka till början av 1990-talet för att hitta jämförbara utmaningar. Det skriver vd Johan Skoglund i JM:s rapport för det fjärde kvartalet.


Johan Skoglund.

Johan Skoglund stolt över sitt livsverk i JM

Bolag Som Fastighetssverige tidigare berättat meddelade Johan Skoglund i veckan JM:s styrelse att han beslutat gå i pension i juni 2024. Detta efter 37 år i JM, varav 21 som vd. Vi fick en liten pratstund med mannen som för många är själva själen i JM.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM:s vd Johan Skoglund går i pension

Bolag Efter 37 år i JM, varav 21 som verkställande direktör, har Johan Skoglund meddelat styrelsen att han beslutat gå i pension under 2024. Johan Skoglund kommer att lämna JM i juni 2024.


Johan Skoglund, vd för JM.

Johan Skoglund: "Jag har aldrig sett så låga marginaler"

Bolag JM har redan sett en tuff start på året där antalet sålda bostäder mer än halverats, som resultat av det har de varslat personal. Om de inte nu kan få igång försäljningen under sista kvartalet så kan det bli aktuellt med fler varsel berättar vd:n. Trots det tror de på såväl som transaktioner och byggstarter i den kommande tiden.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM minskar omsättning och vinst i tredje kvartalet

Bolag JM minskade omsättningen och vinsten i det tredje kvartalet och bolaget har dragit ned produktionsstarterna rejält.


Johan Skoglund.

Rejält nedåt för JM

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren JM minskade omsättningen och vinsten i det andra kvartalet. Antalet sålda bostäder och produktionsstarter pekade nedåt rejält.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: "Vi behöver inte fler utredningar"

Bolag JM:s vd Johan Skoglund var på mötet med bostadsministern igår. Till Fastighetssverige säger han att det får vara slut med utredningar " beaktat den situation vi befinner oss i".


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: Marknadsläget slår som hårdast i Stockholm och Finland

Bostäder Onsdagskvällen hos JM bjöd på ett varsel av 200 anställda, detta dagen innan första kvartalsrapporten för året presenterades. JM lider dubbelt av en minskad köpkraft och inbromsning i byggandet, men vd Johan Skoglund säger att man trots det har uppnått ett rekord i antal byggrätter.


JM varslar 200 medarbetare.

JM varslar 200 medarbetare

Bolag För att dimensionera verksamheten för lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade konjunkturläget har JM lagt ett varsel för att minska koncernens bemanning med cirka 200 medarbetare.


Tobias Bjurling blir ny ekonomi- och finansdirektör i JM.

JM rekryterar ny ekonomi- och finansdirektör

Bolag Tobias Bjurling tillträder som ekonomi- och finansdirektör i JM den 1 oktober 2023.


Johan Skoglund.

JM: "Starkt resultat i en svag marknad"

Bolag JM:s rörelseresultat och resultat per aktie minskade under 2022 men bedöms ändå som stadigt efter rådande förutsättningar. Styrelsen föreslår 14 kronor i utdelning per aktie.


JM delar upp JM Utland i två nya rapporterande segment.

... Och delar upp affärssegment JM Utland i två nya rapporterande segment: JM Finland och JM Norge

Bolag Från och med den 1 januari 2023 delas affärssegmentet JM Utland upp i de två nya rapporterande segmenten JM Norge och JM Finland.


Carl Bandhold

Förändring i JM:s koncernledning

Karriär Carl Bandhold, Ekonomi- och finansdirektör, har sagt upp sig på egen begäran.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: Ökat resultat och höjd utdelning

Bolag JM:s helårsresultat ökade till motsvarande 25,90 kronor per aktie (22,50) under 2021. Utdelningen höjs till 13,50 kronor per aktie (12,75).


JM förändrar i koncernledningen

Bolag Hilde Vatne, vd för JM Norge, och Markus Heino, vd för JM Suomi, ingår från och med den 1 januari 2022 i JM:s koncernledning.


Johan Skoglund.

Johan Skoglund ny styrelseordförande på Vectura

Bolag Johan Skoglund tillträder som ny ordförande i Vectura och efterträder Mats Wäppling som varit ordförande i bolaget sedan 2019. Fokus framåt för Vectura är kraftig tillväxt inom samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter.