Image
Anders Palmgren.

Grundaren lämnar Genesta – för sista gången

Karriär Genesta är ett oberoende fastighetsfondbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Norden. Det är också det bolag som Anders Palmgren var med och grundade för nästan exakt 20 år sedan. Nära på jubileumsdagen står det dock klart att den snart 64 år fyllda partnern och senior directorn med fokus på transaktioner och kapitalanskaffning kommer lämna sin post. Fastighetssverige fick ett samtal med honom om varför beslutet kommer nu.


Dollarstore kommer till Jönköping.

Dollarstore till Solåsen i Jönköping

Uthyrning Dollarstore väljer Solåsen Handel till sin första etablering i Jönköping. Fastighetsägaren Genesta har skrivit ett 15-årigt hyreskontrakt med den populära lågpriskedjan. Butiken på drygt 4500 kvm blir en av Dollarstores största i landet.


Genesta genomför första försäljning

Transaktioner Genesta genomför den första försäljningen i sin fond GNBRE - man säljer två fastigheter i Norge för 755 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 760 miljoner svenska kronor.


Genesta får AIFM-licens

Bolag Genesta har som första fastighetsfondförvaltare med fokus på Norden fått tillstånd att bedriva alternativa investerings-fonder under AIFM-direktivet.


Palmgren: Siktar på en första stängning till sommaren

Bolag Anders Palmgrens viktigaste uppdrag på Genesta är att få fond 2 på plats.
- Vi siktar på en första stängning till sommaren, på cirka 100 miljoner euro, säger Palmgren till Fastighetssverige.


Genesta-grundare återvänder

Karriär En av grundarna av Genesta har återvänt till bolaget. Han har de senaste sex åren jobbat på Catella.


Johan Ericsson i ny ledarroll

Bolag Catellas förre vd och koncernchef Johan Ericsson blir ny chef för Corporate Finance inom Catella. Han kommer att dela ledarskapet med en person som ska rekryteras.


Klövern emitterar säkerställd obligation

Ekonomi/Finansiering Klövern emitterar ett obligationslån om 700 miljoner kronor. Lånet är säkerställt av en portfölj med förvaltningsfastigheter i Karlstad.


Catella startar finansieringsrådgivning i Tyskland

Bolag Catella breddar den tyska verksamheten med finansieringsrådgivning. Initiativet är ett led i arbetet att utveckla tjänsteutbudet, med målet att vid sidan av transaktionsrådgivning också erbjuda finansierings- och värderingstjänster på samtliga elva marknader som Catella finns på.


”Obligationer kan stå för 10-20 procent av finansieringen framöver”

Bolag I Fastighetssveriges senaste nummer görs en stor genomgång av de börsnoterade bolagens finansieringsstrategier.
Catellas finansieringsexperter uttalar sig om de rådande trenderna.
- Framöver kan obligationsmarknaden mycket väl stå för 10-20 procent av fastighetsfinansieringen i Sverige, säger Anders Palmgren, ansvarig för Catellas corporate finance-verksamhet.


Svagt på fastighetslånemarknaden trots förbättring för bankerna

Sverige Det är fortsatt låga förväntningar hos aktörerna på den svenska fastighetslånemarknaden. Det visar den nya upplagan av Catellas indikator Credi (Catella Real Estate Debt Indicator).


Catella lanserar finansieringsindikator – här är resultaten i första rapporten

Bolag I syfte att belysa trender och förändringar inom fastighetsfinansiering lanserar Catella i dag Credi – Catella Real Estate Debt Indicator. Credi indikerar läget på den svenska fastighetslånemarknaden. Resultaten i den allra första rapporten vittnar om ett stabilt läge med en svag förväntan om en försämrad kreditsituation.


Catellas transaktionsvolym 2011: 60 miljarder

Bolag Catellas fastighetsrådgivning, med verksamhet i tio europeiska länder, redovisar en transaktionsvolym om 60,8 miljarder kronor (6,8 miljarder EUR) för 2011.


Palmgren om Kefren-auktionen: ”Intresset är jättestort”

Transaktioner Måndag den 3 oktober startar den stora Kefren-auktionen där nästan 150 fastigheter till ett värde av 4,3 miljarder kronor ska auktioneras ut. Anders Palmgren på Catella är finansiell rådgivare i processen och känner tillförsikt inför auktionen.
- Det ser väldigt bra ut, säger han.


Miljardbolag i konkurs

Bolag Ett företag med svenska fastigheter för fem miljarder kronor har begärts i konkurs.


Ny ledamot i
Catellas koncernledning

Bolag Catella har utsett ytterligare en person till bolagets koncernledning, som nu består av sju personer.