Image

Wood & Hill köper projekt i centrala Jönköping

Transaktioner Wood & Hill Fastigheter utökar sin projektportfölj och förvärvar fastigheten Drotten 10 i Jönköping från Vättersnäs Förvaltning. 150 nya bostäder planeras på fastigheten.
Publicerad den 15 April 2016

Försäljningen sker genom bolagsöverlåtelse till ett underliggande fastighetsvärde om 72 miljoner kronor.

Drotten 10 ligger centralt längs med Odengatan på östra Kålgården. Fastigheten förhyrdes tidigare av Posten men är numera mer eller mindre tomställd.

På fastigheten pågår en detaljplaneprocess och i enlighet med planen kommer nuvarande byggnation att rivas för att ge plats åt ett nytt bostadskvarter. Syftet med den nya detaljplanen är att möjliggöra uppförandet av cirka 150 bostadslägenheter, fördelade på fyra byggnader i fyra till fem våningar.

Genom förvärvet stärker Wood & Hill sin position som bostadsutvecklare och projektet på Drotten 10 är för närvarande bolagets största utvecklingsprojekt.

Tillträde är planerat till den 1 september 2016, givet att detaljplanen då vunnit laga kraft.

Panreal har varit rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige