Image

Wihlborgs köper i Malmö och säljer i Helsingborg

Transaktioner Wihlborgs köper två exploateringsfastigheter i Nyhamnen i centrala Malmö. Säljare är Lantmännen Fastigheter som samtidigt köper en handelsfastighet av Wihlborgs i Helsingborg.
Publicerad den 17 Mars 2015

Fastigheterna i Nyhamnen är Polstjärnan 1 och Polstjärnan 2 och omfattar totalt 10 000 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna endast ett stenkast från centralstationen.

Lantmännen Fastigheter har för närvarande har ett spannmålslager i den ena fastigheten.

Nyhamnen är det kommande stora utbyggnadsområdet i Malmö. Malmö Stad planerar för att Nyhamnen ska bli en del av den blandade och täta staden med många arbetsplatser och bostäder.

Vi är mycket nöjda med vårt förvärv som ligger strategiskt rätt i vad som kommer att bli Malmös nästa ”Dockan”. Här kommer Wihlborgs, tillsammans med staden, att driva utvecklingen mot en attraktiv stadsdel. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår position i Nyhamnen, kommenterar Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.

Wihlborgs har samtidigt gjort en försäljning av en handelsfastighet, Brottaren 17, till Lantmännen Fastigheter som fortsätter stärka sig inom segmentet livsmedelsfastigheter. Fastigheten, belägen på Söder i Helsingborg, omfattar 5 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta vilka är fullt uthyrda till Willy’s och Jysk.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige