Image

Wihlborgs i förhandlingar om utköp

Bolag Wihlborgs förhandlar med både Qliktech och Acadia Pharmaceuticals om utköp från hyreskontrakt i Lund. Samtidigt ser vd Anders Jarl ett investeringsutrymme på 1,5–2 miljarder kronor i år.
Publicerad den 29 Mars 2011

Qliktech valde att flytta till en egen ny fastighet i Lund trots att man hade 2,5 år kvar på sitt hyreskontrakt om 3 000–4 000 kvadratmeter med Wihlborgs i Lund, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Amerikanska Acadia Pharmaceuticals skrev ett långt hyreskontrakt men har sedan lagt ner verksamheten i Sverige. Årshyran är cirka sju miljoner kronor och det är fem år kvar på kontraktet.

Båda företagen förhandlar med Wihlborgs om att köpa sig fria från avtalen i förtid.

- Är det en stark hyresmarknad kan det ta sex månader att hyra ut. Får vi då betalt för tolv månader kan vi tjäna på det. I Lund är det lite tuffare nu då vakanserna är stora. Det kommer mer vakanser och det blir en press på marknaden. Då kanske det kostar lite mer att köpa sig fri, säger Wihlborgs vd Anders Jarl till Nyhetsbyrån Direkt.

Jarl ser ett investeringsutrymme på 1,5–2 miljarder kronor i år. Förra året köpte Wihlborgs för 1,3 miljarder och investerade 800 miljoner i nybyggnationer och renoveringar i det befintliga beståndet.

- Jag tror vi får svårt att komma upp i 800 miljoner i investeringar i år. Det styrs av marknaden. Vi bygger inte på spekulation. Vi kanske kommer upp i 500-600 miljoner kronor och sedan köper för en miljard. Det är en rätt så bra balans. Vi klarar inte av att bygga för 1-1,5 miljard. Så stor är inte marknaden, säger Anders Jarl till Nyhetsbyrån Direkt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige