Image

Wihlborgs hyr ut till Tullverket i Hyllie

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Tullverket om 6 300 kvadratmeter i kontorshuset Dungen som byggs i Hyllie i sydvästra Malmö.
Publicerad den 18 Januari 2017
Dungen, vy från Arenagatan i Hyllie. Bild: Wihlborgs
Dungen, vy från Arenagatan i Hyllie.

Tullverket sitter idag i Wihlborgs fastighet på Storgatan 20 och i samband med flytten frigörs nästan 9 000 kvadratmeter kontorslokaler på attraktivt läge i centrala Malmö.

– Wihlborgs har haft Tullverket som hyresgäst i tio år och vi är naturligtvis glada att kunna fortsätta vårt samarbete. I Dungen skapar vi moderna lokaler i direkt anslutning till Hyllie station och nära Öresundsbron, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Dungen är Wihlborgs första projekt i Hyllie. Fastigheten omfattar cirka 9 000 kvadratmeter och kommer att bestå av sex våningar samt ett underjordiskt parkeringsgarage. I markplan skapas ytor för butiker, restauranger och service. På de två översta våningarna finns plats för ytterligare hyresgäster.

Huset blir grönt i flera bemärkelser – det certifieras enligt miljöbyggnad guld och inne i entréplanets atrium planteras träd som ger en grön och levande miljö. Inspirationen till trädplanteringen kommer från den gårdsbildning med grönskande trädgård som tidigare fanns på platsen. Byggstart sker under januari och huset beräknas vara klart för inflyttning under första kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige