Image

Wihlborgs hyr ut i Lund

Uthyrning IT-företaget Avensia har tecknat hyresavtal om 1 700 kvadratmeter i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet i centrala Lund.
Publicerad den 14 Mars 2017
Posthornet i Lund. Bild: Wihlborgs
Posthornet i Lund.

Avensia hyr i dag lokaler i Wihlborgs fastighet på Gasverksgatan i centrala Lund. När företaget nu växer väljer man att flytta till Posthornet som byggs intill Lunds centralstation, granne med kommunhuset Kristallen. Inflyttning planeras till våren 2018.

– Avensia är ett spännande och framgångsrikt företag och vi är glada att de väljer att fortsätta samarbeta med Wihlborgs. Genom att flytta till Posthornet kan de stanna i centrala Lund och fortsatt finnas på ett attraktivt läge med närhet till både kommunikationer och city, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Avensia är ett bolag i ständig tillväxt och våra lokalbehov ändrar sig fort. Wihlborgs har varit en utmärkt partner för Avensia och stöttat oss på ett bra sätt när våra behov ökat. Vi investerade nyligen i en ny lokal i Helsingborg och är glada att fortsätta vara hyresgäster även i Lund. Posthornet kommer passa oss perfekt både till utformning och läge, säger Andreas Ericsson, global utvecklingschef på Avensia.

Posthornet får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Sedan tidigare har Folktandvården Skåne tecknat hyresavtal om 4 800 kvadratmeter och kommer att skapa ett nytt centrum för munhälsa i fastigheten. Totalt är nu 60 procent av fastighetens 11 000 kvadratmeter uthyrda.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige