Image

Wihlborgs hemma med treårigt uthyrningsprojekt

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett hyresavtal med Malmö Högskola för 2 700 kvadratmeter laboratorielokaler på Medeon. Fastigheten har stått tom sedan 2010.
Publicerad den 24 September 2013
Medeon. Bild: Malmo.se
Medeon.

Medeon är en forskningspark reserverad för företag verksamma inom life science.

Fastigheten ägs av Wihlborgs Fastigheter och forskningsparken Medeon drivs av Malmö Stad och Wihlborgs tillsammans.

Det aktuella huset byggdes 2005 till Acadia Pharmaceuticals och bestyckades med modern laboratorieutrustning. Acadia lade sedan ner sin verksamhet i Sverige och huset har stått tomt sedan 2010.

- Det är glädjande att ett modernt och bra hus kommer till användning igen efter att ha stått tomt i tre år. Vi har hela tiden ansett att det vore en ren kapitalförstöring att bygga om och hyra ut lokalerna till annan verksamhet. Istället har vi agerat långsiktigt och letat efter ett företag med laboratorieverksamhet. När nu Malmö Högskola behöver tillgång till moderna laboratorielokaler har vi möjlighet att tillgodose deras krav och få till en bra affär för alla parter, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige