Image

Wästbygg bygger Tölö Gårdar

Bostäder Sverigehuset i Göteborg väljer Wästbygg som entreprenör för sitt nya bostadskvarter Tölö Gårdar öster om centrala Kungsbacka. I området kommer såväl upplåtelseformer som hustyper att blandas. Ordervärdet uppgår till 95 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Augusti 2015
Det blir Wästbygg som bygger Tölö Gårdar åt Sverigehuset i Göteborg. Bild: Sverigehuset i Göteborg
Det blir Wästbygg som bygger Tölö Gårdar åt Sverigehuset i Göteborg.

Totalt är det 79 lägenheter som ska byggas – 30 hyresrätter och 49 bostadsrätter i både kedjehus och flerbostadshus.

Arkitekturen är inspirerad av gårdarna i det omkringliggande halländska landskapet liksom materialvalet, där trä är den dominerande fasadbeklädningen.

– Vi har tidigare byggt både hyresrätter och bostadsrätter inne i Göteborg åt Sverigehuset och vi är glada över att få förnyat förtroende. Tölö Gårdar med sin blandade bebyggelse blir ett fint bostadsområde som vi ser fram emot att få uppföra, säger Magnus Landén, Bostadschef Väst på Wästbygg.

– Tölö Gårdar är ett spännande projekt med hög boendekvalitet och med närhet till såväl rekreation som stadens puls. I detta projekt fortsätter vi på Sverigehuset vår fastslagna strategi att utveckla områden med både bostadsrätter och hyresrätter. Hyresrätterna bygger vi för egen långsiktig förvaltning. Vi är glada över att återigen samarbeta med Wästbygg. Sverigehuset har goda erfarenheter av Wästbygg sedan tidigare projekt, senast den nyss färdigställda hyresrättsfastigheten i Kviberg, säger Jonas Gustafson VD på Sverigehuset.

Byggstart är planerad till december 2015 med första inflyttning under försommaren 2017.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige