Image
Wallenstam noterar ett fortsatt starkt tryck på kontorslokaler i attraktiva innerstadslägen.
Wallenstam noterar ett fortsatt starkt tryck på kontorslokaler i attraktiva innerstadslägen. Bild: Wallenstam

Wallenstam lokalanpassar 15 000 kvadratmeter

Uthyrning Vasagatan, Kungsportsavenyen och Kyrkogatan i centrala Göteborg är några av Wallenstams populära kontorsadresser som snart får nya hyresgäster.
Publicerad den 1 Februari 2023

Från och med februari huserar produktionsbolaget och plattformen Polpo play, som bland annat skapar några av Sveriges populäraste poddar och liveshower, på Vasagatan. Senare i höst flyttar mediebyrån Scream till ett nyrenoverat kontor på Kyrkogatan. Detta är två exempel på de drygt 20 pågående lokalanpassningar i regionen som Wallenstam just nu genomför för sina kunder.

– Vi märker av ett fortsatt starkt tryck på kontorslokaler i attraktiva innerstadslägen och utvecklar kontinuerligt våra fastigheter för att möta kundernas efterfrågan. Det som är viktigt för våra kunder är också viktigt för oss, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

För närvarande genomför Wallenstam kontors- och lokalanpassningar i cirka 20 lokaler om sammantaget drygt 15 000 kvadratmeter i centrala Göteborg.

Några konkreta exempel där lokaler anpassas är Kungsportsavenyen 25 där sterila operationsrum ska förvandlas till moderna kontorslokaler för en patentbyrå. På Kyrkogatan 17-19 skapas ny planlösning och kontorsytor för Mediebyrån Scream på ytor som tidigare varit lager, kontor och verkstad. På hörnet Avenyn/Vasagatan har en lokal med högt i tak, öppen spis och fin stuckatur anpassats för kreativ poddverksamhet till Polpo play.

– Att anpassa och optimera kontorslokaler utifrån önskemål och se nya möjligheter genom lokalanpassningar är en fin styrka vi har som bolag, säger Magnus Bellvik, avdelningschef ombyggnation på Wallenstam.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige