Image
Klara C.
Klara C. Bild: Vasakronan

Vigårda etablerar sig i Klara C

Uthyrning Vigårda öppnar sin tredje restaurang i Stockholm i Vasakronans Klara C.
Publicerad den 29 Maj 2015

Bakom Vigårda står den välkända krögarduon Melker Andersson och Danyel Couet. Vigårda Vasagatan är nummer tre i Stockholm, sedan tidigare finns en Vigårda på Kungsgatan och en på Norrlandsgatan.

Vigårda Vasagatan slår upp sina dörrar I Klara C under hösten 2016.

Lokalen omfattar drygt 300 kvadratmeter och har plats för 100 sittande gäster.

Renoveringen av Klara C inleddes i mars 2014. När fastigheten står klar 2016 så kommer den att rymma 28 000 kvadratmeter moderna kontor. De övre våningsplanen kommer att ha egna terrasser ut mot Vasagatan, med utsikt över Riddarfjärden och Stockholm, och högst upp anläggs en takterrass, gemensam för alla hyresgäster.

I Klara C byggs även restaurang, konferenscentrum och nya butiksytor i gatuplan.

- Med utvecklingen av Centralstationen och den nya Cityterminalen så har Stockholms city helt klart breddats västerut. Intresset för Klara C och Vasagatan är stort, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan i Stockholm.

- För några år sedan fanns inte mycket att välja på. Nu ligger finkrogarna som ett pärlband längs med gatan och valmöjligheterna är många, säger Per Thiberg.

- Luzette på Centralstationen. Stockholm Fisk på Vasagatan 1 och Kött-och Fiskbaren på Gamla Brogatan/Vasagatan är bara några exempel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige