Image
Victoria Park, med Per Ekelund som vd, är på väg bort från börsen.
Victoria Park, med Per Ekelund som vd, är på väg bort från börsen. Bild: Victoria Park

Victoria Park: Avnotering, sista handelsdag 17 juni

Bolag Vonovia planerar nu att lösa in och avnotera Victoria Parks aktier. Sista handelsdag för stamaktierna beräknas bli den 17 juni.
Publicerad den 24 Maj 2019

Som en konsekvens av att Vonovia kontrollerar mer än 90 procent av aktierna i Victoria Park samt att Vonovia Acquisition Holding påkallat inlösenförfarande av de återstående aktierna i Victoria Park, har styrelsen beslutat att ansöka om avnotering av Victoria Parks stamaktier av serie A och serie B från Nasdaq Stockholm. Sista dag för handel förväntas infalla omkring den 17 juni 2019.

Styrelsen i Victoria Park har beslutat att föreslå att en extra bolagsstämma beslutar om inlösen av samtliga 1 032 047 preferensaktier i enlighet med bolagsordningen § 5.4, mot en inlösenslikvid om 300 kronor per preferensaktie. Styrelsen föreslår att avstämningsdag för inlösen av preferensaktierna ska vara den 8 juli 2019 vilket medför utbetalningsdag den 11 juli 2019. Om den extra bolagsstämman beslutar i enlighet med förslaget kommer den sista avstämningsdagen för utdelning på preferensaktierna att vara den 28 juni 2019. Sista dag för handel i preferensaktierna på Nasdaq Stockholm beräknas bli den 4 juli 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige