Image

Victoria Park-anläggning i Strängnäs

STADSUTVECKLING Victoria Park har utvecklat ett koncept för livsstilsboende som håller på att realiseras i Limhamn i Malmö. Nu har man också inlett ett samarbete med Svenska Hem om att etablera en Victoria Park i Strängnäs.
Publicerad den 25 Mars 2008

Etableringen av Victoria Park i Strängnäs planeras att omfatta en byggrätt om cirka 30 000 kvadratmeter bruttototalarea med 200-300 bostadsrätter och gemensamma faciliteter om cirka 2 500 kvadratmeter.

- Vi ser mycket positivt på vårt samarbete med det etablerade lokala fastighetsutvecklingsbolaget Svenska Hem inför en etablering i Strängnäs, säger Unni Åström, vd för Victoria Park. Nu kommer vårt unika boendekoncept bli mer tillgängligt för aktiva människor som vill leva och bo där trygg hemkänsla förenas med en skön och löftesrik semesterkänsla - givetvis strategiskt placerat i förhållande till kommunikationer, natur och kultur.

- Svenska Hem har länge letat efter ett högkvalitativt livsstilsboende att kunna etableras på orter med närhet till Stockholm. Med en Victoria Park-anläggning planerad i sydvästläge vid Mälaren gör att vi tror på en omedelbar succé, säger Mats Svensson, vd för Svenska Hem i Bromma AB.

Etableringen i Strängnäs blir Victoria Parks andra. Det kan bli fler.
- Nu har vi tagit ett viktigt steg i vårt arbete med att etablera nästa Victoria Park. Vi har ett helhetskoncept inom ett område där andra aktörer inte har etablerat sig. Vi avser att söka lokala partners på varje enskild marknad där vi ser att rätt förutsättningar finns, säger Unni Åström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige