Image

"Vi ska handla för tio miljarder"

INVESTERING Han var transaktionschef på GE Real Estate i Sverige och var med och reste jättefonden MGPA III, som skulle investera för 125 miljarder kronor. Nu har han utsetts till investeringschef på norska Storebrand Eiendom, med en plånbok på tio miljarder kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2009

Den norska försäkringsjätten Storebrand köpte livförsäkringsbolaget SPP av Handelsbanken för 18 miljarder kronor hösten 2007. Nyligen bestämde man sig för att allokera fastigheter i portföljen och behövde en investeringsansvarig.

Valet föll på Tomas Svensson. Det är inte så konstigt eftersom han så sent som förra året var med och reste en av världens största fastighetsfonder, MGPA III, som skulle investera för 125 miljarder kronor.

Dessförinnan var Tomas Svensson transaktionschef på GE Real Estate Norden, och han har också jobbat på DTZ.

Han trivs mycket bra med sitt uppdrag på Storebrand.

- Det känns helt fantastiskt att bygga upp en så pass här stor portfölj från scratch. Vi ska investera för mellan sju och tio miljarder kronor, varav merparten kommer att hamna i Sverige, säger Tomas Svensson till Fastighetssverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige