Image

Veidekke bygger för Magnolia i Limhamn

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Syd har fått i uppdrag av Magnolia Bostad att bygga 279 hyresrätter i Limhamn. Projektet är en totalentreprenad med en ordersumma på 283 miljoner.
Publicerad den 5 Februari 2016

Lägenheterna fördelar sig på två kvarter med 150 respektive 129 lägenheter i vardera. Husen byggs i fem våningar med källare innehållande parkerings- och teknikutrymmen.

Lägenhetsfördelningen ligger övervägande på mindre lägenheter på ett och två rum. Veidekke har för avsikt att bygga med hög prefabriceringsgrad för till exempel stomme och badrumsmoduler.

– Vi har under tre år haft ett väl fungerande samarbete med Veidekke och det är därför naturligt att vi nu väljer att utöka vår samverkan. Jag ser positivt på Veidekkes förmåga att leverera högsta kvalitet även denna gång, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad

Förhandlingarna kring projektet har drivits med sikte på att innehålla Magnolia Bostads målkostnad och har hanterats via täta involverande möten med en öppen dialog. Projektering och produktion kommer att hanteras i enlighet med bolagets VDC (Virtual Design and Construction) förfarande och ambitionen är att driva projektet med en hög planeringsnivå vilket är en garant för att deltagande parter är involverade i hela processen.

-Vi är mycket glada och stolta att vi med ett involverande arbetssätt tillsammans med Magnolia Bostad kommer att skapa trivsamma boendemiljöer som uppfyller människors individuella behov. Vi tror på människors gemensamma kraft och ska med involvering bilda kreativa team som har roligt på jobbet och skapa en fantastisk leverans, säger Håkan Stackebo arbetschef på Veidekke

Projektering påbörjas omgående och byggstart är planerad till juli 2016. Överlämnande av sista etappen sker hösten 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige