Image

Veidekke Bostad och Ica Fastigheter utvecklar bostäder i gemensamt bolag

Bygg/Arkitektur Veidekke Bostad och Ica Fastigheter planerar att i ett gemensamt bolag utveckla mer än 200 bostäder ovanpå en handelsfastighet som ägs av Ica.
Publicerad den 1 Juli 2015

Projektet befinner sig i detaljplaneskedet, med beräknad byggstart år 2019 och första inflyttning cirka 2021. Ambitionen med de cirka 200 bostadsrätterna är att rikta sig mot en bred målgrupp. Med bostäder för såväl ensamhushåll som familjer är ambitionen att bidra till mångfald i området. I kvarteret planeras även för en förskola.

Projektet ingår i andra etappen av det omfattande stadsutvecklingsprojektet på Årstafältet. Med närhet till tvärbana och stadspark ger projektet Stockholmsområdet välbehövda och naturnära bostäder, med goda och hållbara kommunikationsmöjligheter för de boende.

De nya bostäderna, med handel och service i gatuplan, bidrar till att skapa en levande stadsdel och ökad trygghet för de boende.

- Vi är glada att, tillsammans med Ica Fastigheter, kunna tillföra Stockholms invånare ytterligare mer än 200 nya bostäder nära service, handel, natur och med kollektivtrafik runt knuten. Vi ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter i utvecklingen av projektet, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige