Image

Vasakronan hyr ut 3 500 kvadratmeter i Kista Entré

Uthyrning 2016 etablerade sig både Nordea och ABB Business Center Stockholm i Kista Entré. Nu hyr även Transportstyrelsen 3 500 kvadratmeter fördelat på två våningsplan i samma fastighet.
Publicerad den 13 Juni 2017
Kista Entré. Bild: Vasakronan.
Kista Entré.

Nu väljer Transportstyrelsen Kista som bas för den delen av verksamheten som är lokaliserad till Stockholmsområdet.

– Intresset för Kista är stort och ökar stadigt, det ser vi på uthyrningsgraden som ökat successivt och nu ligger på 95 procent för vårt bestånd i området. Det är ett dynamiskt område med goda kollektivtrafikförbindelser vilket gör det till ett attraktivt alternativ till Stockholm city, säger Ronald Bäckrud, chef region Stockholm Vasakronan.

Med en ägarandel som motsvarar 20 procent av beståndet i Kista är Vasakronan en av de största fastighetsägarna i området och tillsammans med andra aktörer finns konkreta planer för att utveckla området ytterligare. Kista ska alltmer utvecklas till en urban plats som lever dygnets alla timmar. Kontorsbebyggelsen ska blandas upp med mer service, restauranger och bostäder. De olika fastighetsägarna planerar bland annat för totalt 6 000 bostäder.

Vasakronan tecknade nyligen en avsiktsförklaring med Aros Bostad med målet att utveckla ett flerbostadshus i ett av Kistas med attraktiva lägen, kvarteret Hekla, i hörnet Kistagången och Isafjordsgatan.

- Totalt har Vasakronan 125 000 kvadratmeter byggrätter i området som vi kan utveckla på sikt. Det kommer att lyfta Kista ytterligare och göra det till ett ännu mer attraktivt område för både boende och företag, säger Ronald Bäckrud.

Transportstyrelsen tillträder den 1 april 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige