Image
Mattias Tegefjord.
Mattias Tegefjord. Bild: Stenvalvet

Uppsalahem hämtar ny vd från Stenvalvet

Bolag Den 17 augusti tillträder Mattias Tegefjord tjänsten som vd på Uppsalahem. Han kommer närmast från fastighetsbolaget Stenvalvet där han varit förvaltningschef.
Publicerad den 6 Maj 2020

Mattias Tegefjord har en gedigen bakgrund från fastighets- och konsultbranschen, både som ledare och stadsdelsutvecklare från bolag som till exempel Stenvalvet, ISS och Tyréns. I botten är Mattias Tegefjord civilingenjör och uppvuxen i Uppsala.
– Jag har följt Uppsalahems utveckling på håll och inspireras av resan bolaget gjort från hög nyproduktionstakt till fokus på hållbar renovering. Mina tidigare erfarenheter från samhällsbyggnadssidan och fokus på kundnöjdhet tror jag är passande pusselbitar när Uppsalahem ska fortsätta utvecklingen framåt. Nu ser jag framemot att lära känna mina nya kollegor och dyka in i verksamheten, säger Mattias Tegefjord, tillträdande vd för Uppsalahem.

Rekryteringen har gjorts i nära samverkan mellan Uppsalahems styrelse och ledande befattningshavare inom Uppsala kommun. Intresset för tjänsten har varit stort och processen har gått enligt plan.
– Med Mattias får Uppsalahem en erfaren ledare, som kommer kunna balansera de viktiga uppdrag som ett kommunalt allmännyttigt bolag har. Uppsalahem tar ett stort ansvar för utvecklingen av bostadsmarknaden i Uppsala, men har samtidigt stort fokus på frågor som är viktiga för den enskilde hyresgästen. Jag är övertygad om att Mattias kommer att utveckla och utmana både Uppsalahem och Uppsala, säger Elnaz Alizadeh, ordförande (s), Uppsalahem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige