Image

Två bolag tecknar samarbetsavtal med JSP

Bolag Akademiska Hus och Chalmersfastigheter har tecknat ett samarbetsavtal med Johanneberg Science Park (JSP). Målsättningen är att parterna tillsammans ska verka för utvecklingen av Campus Johanneberg i Göteborg.
Publicerad den 17 Augusti 2011

Fastighetsägarnas uppgift blir att skapa attraktiva lokaler och infrastruktur som gör det möjligt för Johanneberg Science Park att kunna erbjuda företag såväl en fysisk som intellektuell kunskapsmiljö.

Johanneberg Science Park AB (JSP) har bildats genom ett samarbete mellan Chalmers och Göteborgs Stad. JSP ska i nära samråd med Chalmers utgöra en miljö och infrastruktur där kunskapsintensiva företag och enheter i interaktiv samverkan med andra företag, forskningsinstitut och universitet stärker sin konkurrenskraft och tillväxtpotential genom tillgång till spjutspetskompetens och attraktiv rekryteringsmiljö.

Samarbetet med fastighetsägarna kommer i första hand att inriktas på att de företag som vill etablera sig inom Campus Johanneberg kan erbjudas funktionella lokaler i nybyggda eller i ombyggda fastigheter. Ett annat prioriterat område blir att göra Campus Johanneberg mera attraktivt med ökade kommunikationer och en mera levande och attraktiv del av staden och stadsdelen.

Johanneberg Science Park kommer inledningsvis att vända sig mot teknik- och kunskapsintensiva företag inom ämnesområdena samhällsbyggnad, energi och material/nanovetenskap. Områdena överensstämmer med fyra av Chalmers åtta styrkeområden, som har stor potential att anta framtida globala utmaningar.
– Akademiska Hus ska stärka landets universitet och högskolor till att kunna verka i kunskapsmiljöer som uppfattas som världsledande. En kunskapsmiljö med potential till att bli framgångsrik är där forskare, studenter och företagens innovationskraft finns samlade på en plats som ger förutsättningar för möten, säger Birgitta Hohlfält, regiondirektör för Akademiska Hus Väst.

– Allt vi gör syftar till att skapa hållbara campusmiljöer – mötesplatser med global attraktionskraft. Vi vill också göra Chalmersområdet tillgängligt för Göteborgarna genom att skapa en levande och mångfaldsrik stadsdel, säger Lennart Hedström, vd för Chalmersfastigheter.

– Förmågan att skapa bestående hållbara värden kräver framsynthet, nyfikenhet och affärsmannaskap. Johanneberg Science Park vill därför erbjuda en ny sorts kunskapsmiljö som såväl fysiskt som intellektuellt attraherar många olika aktörer att på lika villkor samarbeta för ökad konkurrenskraft, förnyelse och tillväxt, säger Mats Bergh, vd Johanneberg Science Park.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige