Image
Den nya lastbilsstationen ligger längs med E4:an i Linköping.
Den nya lastbilsstationen ligger längs med E4:an i Linköping. Bild: Tuve Bygg

Tuve Bygg bygger ny lastbilsanläggning åt Hedin Trucks i Linköping

Bygg/Arkitektur Hedin Trucks, som Hedin Bils lastbilsverksamhet heter, utvecklar sin verksamhet och bygger en helt ny lastbilsanläggning i ett perfekt läge utmed E4:an i Linköping, ihop med Tuve Bygg. Cirkulär partner för helhetslösningen för avfallet är Stena Recycling.
Publicerad den 13 April 2023

I den nya lastbilsanläggningen kommer det att finnas service- och verkstadsplatser, inte bara för traditionella lastbilar utan också för ellastbilar. Även en laddstation för tunga fordon planeras i området. Byggnationen görs i två våningar med service- och verkstadsplatser, utställningshall och kontor med konferensytor. Verkstaden har fem genomgående delar som är 30 meter vardera, fyra verkstadsplatser och en tvättplats.

– En viktig aspekt i vårt samarbete med Stena Recycling är att de kommit långt när det gäller cirkularitet och de matchar våra miljömål. För oss är det är oerhört viktigt att alla lagkrav följs enligt Avfallsförordningen. Där är vi trygga med Stena som cirkulär partner, säger Robert Uthberg, arbetschef på Tuve Bygg.

Hedin Trucks finns på elva anläggningar runt om i södra och mellersta Sverige med både försäljning och verkstadstjänster. Den nya anläggningen i Linköping skapar ett tiotal nya arbetstillfällen på orten och beräknas vara klar våren 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige