Image
Kontorsprojektet 28&7 beskrivs som en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan.
Kontorsprojektet 28&7 beskrivs som en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan. Bild: Corem

Trio till Corems New York-kåk

Uthyrning Corem tecknar tre hyreskontrakt i New York.
Publicerad den 28 Maj 2024

Corem har tecknat ytterligare tre hyreskontrakt avseende totalt 1 234 kvadratmeter i projektfastigheten 28&7 i New York. Ellipsis Labs kommer att flytta in på 807 kvadratmeter under inledningen av 2025 och hyrestiden är fem år. Antimetal och Parcl flyttar in på 238 kvadratmeter respektive 190 kvadratmeter i juni 2024, hyrestiderna är tre respektive ett år. I och med dessa uthyrningar uppgår Corems totala årliga kontraktsvärde för samtliga tecknade hyresavtal i USA till cirka 17 miljoner USD och uthyrningsgraden i 28&7 uppgår till 60 procent.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden är certifierad enligt LEED Gold och erbjuder såväl service i bottenvåningen som kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden består av treglasfönster och element i svartglaserad terrakotta.
– Vi är otroligt glada över den takt med vilken vi tecknar avtal i USA och att vi därför kan tillkännage ytterligare tre tecknade hyresavtal i vår premiumfastighet 28&7. Dessa hyresgäster, Ellipsis Labs, Antimetal och Parcl, är verksamma inom finanssektorn och IT/fintech och kommer bidra på ett utmärkt sätt till hyresgästsammansättningen i byggnaden. Uthyrningstakten bekräftar den fortsatt starka efterfrågan på nya kontorsbyggnader i premiumsegmentet i New York. Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York som en följd av trenden där premiumhyresgäster flyttar till alltmer högkvalitativa kontorsbyggnader, säger Rutger Arnhult, Corems vd.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige