– I Kista Galleria finns ett stort utbud av mat och dryck från jordens alla hörn, både att njuta av på plats och att köpa med hem. Detta lockar många besökare till gallerian och gör att de gärna stannar lite längre. Det är extra kul att kunna presentera så många nya smakupplevelser för våra besökare trots att vi är mitt i en pandemi, säger Katja Bolander, centrumchef på Citycon.
Shami House som nyligen öppnade i Kistagången erbjuder något helt nytt som inte har funnits i Kista Galleria tidigare. Det är en delibutik som säljer nötter, frukt, kött från en manuell disk, mängder av olika röror och andra tillbehör i ett kurerat sortiment med det bästa från Mellanöstern.
– Shami House är jättepopulärt. Och det är lätt att förstå. Både varor, presentation och mottagande är i en klass för sig och man känner sig nästan förflyttad till Damaskus. Extra roligt är att Delshad började med ett sälja frukt från några lådor ute i en av galleriagångarna, men gjorde det så bra att han fick hjälp att etablera sig i en butikslokal och utveckla konceptet till den framgång det nu blivit, säger Katja Bolander.
Le Croissant som öppnar i Kista Gallerias Modeboulevard i mitten av maj är däremot inget nytt – tvärtom. Det är Sveriges äldsta cafékedja som i dag finns över hela landet från Boden till Malmö. Som namnet antyder är det ett franskt kafé där maten är lika viktig som kaffet. Det går självklart bra att få en croque monseiur, den klassiska gratinerade smörgås som lär ha serverats första gången i Paris 1910, men här finns även uppdaterade varianter med pulled pork eller currykyckling. Tanken är att skapa en lugn och behaglig miljö där gästerna vill stanna en stund oavsett om de kommit för en paus i shoppingen innan de fortsätter galleriabesöket, eller väljer att sitta här och jobba.
Redan i april öppnade Ekota Indiska, som sedan tidigare finns i Farsta och Hammarbyhöjden, en restaurang i Kista Galleria hjärta – foodcourten – med matkultur inspirerad från British India.
– Vår foodcourt är otroligt populär med en härlig puls som sjunker och stiger i takt med att lunchgästerna ersätts av dem som kommer hit eftermiddag och kväll för att umgås. Utbudet förnyas hela tiden och nu ser vi fram emot att också få smaka den vällagade mat som Ekota Indiska har gjort sig kända för, säger Katja Bolander.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.