Image
Staffan Waldenström, vd på Byggnads AB Tornstaden och tillträdande regionchef Peo Rydholm.
Staffan Waldenström, vd på Byggnads AB Tornstaden och tillträdande regionchef Peo Rydholm. Bild: Tornstaden

Tornstaden rekryterar Balderchef

Karriär Byggnads AB Tornstaden bildades 2005 och bedriver idag byggverksamhet i de tre storstadsregionerna. Sedan starten har bolaget haft en stabil tillväxt och är idag en av landets största privatägda bostadsbyggare med en omsättning på cirka två miljarder. För att leda verksamheten i region Öst har Peo Rydholm rekryterats som regionchef. Han kommer närmast från en roll som nyproduktionschef på Balder.
Publicerad den 6 April 2024

Tornstadenkoncernen bedriver förutom byggverksamhet även projektutveckling och förvaltning av egna fastigheter. Byggverksamheten står för en betydande del av omsättningen och merparten av produktionen sker på totalentreprenad och i nära samverkan med kunderna. Till verksamheten i Öst har Peo Rydholm rekryterats som regionchef, han får därmed en viktig roll i byggverksamhetens framtida utveckling i Stockholmsregionen.

Han kommer närmast från Fastighets AB Balder där han arbetat som nyproduktionschef. Dessförinnan arbetade han på Skanska under en längre tid, bland annat som distriktschef. Han tillträder den nya tjänsten 7 maj 2024.
– Tornstaden är ett bolag med sunda ledord såsom yrkesskicklighet, ansvarstagande, kvalitet och affärsmannaskap. De strävar efter långsiktiga relationer med kunderna vilket känns rätt för att utveckla kostnadseffektiva produkter och arbetssätt. Jag ser fram emot att ansluta mig till teamet i Öst och tillsammans med medarbetarna stärka Tornstadens positionering på en utmanande marknad med många möjligheter, säger tillträdande regionchef Peo Rydholm.

– Peo har en gedigen kompetens inom branschen och erfarenhet av byggprojektens samtliga faser, från tidigt skede till projektavslut. Han har ett stort kund- och affärsfokus som stämmer väl överens med vårt arbetssätt och vår vision. Med Peos genuina engagemang för samverkan och ett kommunikativt ledarskap förstärker han vår organisation ytterligare, vilket kommer att ge oss mycket bra förutsättningar för en stabil utveckling av vår verksamhet i region Öst, säger Staffan Waldenström som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige