Image
Tingsvalvet avser köpa tio fastigheter från Humble.
Tingsvalvet avser köpa tio fastigheter från Humble. Bild: Wikimedia commons

Tingsvalvet avser köpa tio fastigheter från Humble

Transaktioner Tingsvalvet har ingått en icke-bindande avsiktsförklaring avseende förvärv av tio fastigheter som indirekt ägs av Humble Group. Det preliminära överenskomna värdet på fastigheterna uppgår till 270 miljoner kronor.
Publicerad den 4 December 2023

Av köpeskillingen avses 80 procent erläggas med kontanta medel och 20 procent avses erläggas genom att Tingsvalvet emitterar preferensaktier till Humble.

Foodtechbolaget Humble ingick den 12 juli en icke bindande avsiktsförklaring med en intressent till att förvärva tolv fastigheter, med en option för intressenten att förvärva ytterligare en fastighet, som Humble äger via dotterbolag. Parterna har inte kommit överens om de slutliga transaktionsvillkoren och har därför valt att avbryta förhandlingarna, enligt ett separat pressmeddelande.

Humble har mot bakgrund av den avbrutna förhandlingen valt att gå vidare med Tingsvalvet. En väsentlig skillnad från villkoren som offentliggjordes den 12 juli är att optionen och en fastighet inte ingår i transaktionen. Sedan offentliggörandet har två fastigheter lagts samman till en fastighet.

Det preliminära överenskomna värdet på fastigheterna uppgår därmed till 277 miljoner kronor istället för 300 miljoner kronor som avsåg ytterligare en fastighet. Därutöver är en väsentlig skillnad att Humble och Tingsvalvet avser att dela på framtida värdeökningar hänförliga till två av fastigheterna efter avdrag för kostnader avseende byggnation av två nya fabriker.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige