Kommunen har tagit fram ett förslag till tävlingsprogram för att marknadens aktörer ska kunna beskriva hur de vill bidra till utvecklingen av Gottsunda centrum och dess närområde. Kommunen ska i sin utvärdering granska erfarenhet, långsiktighet och engagemang för området. Det slutliga valet av en eventuell köpare görs genom en sammanvägd bedömning av prisanbud och hur väl aktören kan bidra till en långsiktig förvaltning och utveckling av Gottsunda centrum.
– Vi ska nu prova om vi kan hitta en aktör som kan och vill utveckla Gottsunda tillsammans med verksamma i området. Vi ska fortsätta det viktiga arbetet med att göra Gottsunda till en trygg stadsnod och kommer inte sälja om vi inte hittar rätt aktör, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.
Gottsundaområdet står inför en omfattande utveckling och ska bli en av fyra stadsnoder utanför stadskärnan. Planeringen och genomförandet av utvecklingen i Gottsunda förväntas gynnas av att externa aktörer med spetskompetenser och erfarenheter av liknande områdesutveckling proaktivt involveras.
Tävlingen pågår mellan den 19 mars och 4 juni. I maj och juni utvärderas bidragen och anbuden. Förhandlingar kan inledas med en av aktörerna till sommaren. Om kommunen hittar en aktör som lever upp till ambitionerna för Gottsundaområdet kan ett beslut om försäljning tas före årsskiftet 2020-2021.
Teknik Riksdagen beslutade nyligen om ändringar i kamerabevakningslagen och de nya reglerna började gälla den 1 april. Förändringarna påverkar både offentliga och privata aktörer – men hur påverkar detta fastighetsägarna mer konkret? En av de största är Castellum och Anna-Karin Nyman, kommunikations- och marknadschef, berättar vad hon tror att den nya lagen kommer att innebär för bolaget.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.