Image

Taha tar ett kliv ner

Karriär Samir Taha lämnar vd-posten på Aros Bostad. Han efterträds av Magnus Andersson.
Publicerad den 17 Oktober 2017
Samir Taha. Bild: Aros Bostad
Samir Taha. Magnus Andersson Bild: Aros Bostad
Magnus Andersson

Magnus Andersson efterträder Samir Taha som vd för Aros Bostad. Magnus Andersson har en bakgrund från Oscar Properties och Skanska och var tidigare COO och vice verkställande direktör i Aros Bostad.

Han kommer tillsammans med Ken Wendelin, CFO och vice vd för Aros Bostad, att leda bolaget vidare mot nästa steg i utvecklingen. Ken Wendelin har en bakgrund från SEB Corporate Finance, Corem Property Group och Catella.

Grundaren Samir Taha kommer även fortsättningsvis, tillsammans med grundaren Per Rutegård, att vara aktiva i Aros Bostad genom sina respektive styrelseposter och bolagets investeringskommitté.

Därifrån kommer de gemensamt att stödja Aros Bostads utveckling genom ökat fokus på nya affärer och strategiska samarbeten. Utöver dessa två grundare består styrelsen för närvarande av grundaren Johan A Gustavsson och Göran Cöster.

- Vi går nu in i nästa skede i vår utveckling och renodlar därför ansvaret i Aros Bostad. Genom att låta grundarna axla ett tydligt affärsutvecklingsansvar kommer vi på ett mer effektivt sätt kunna fokusera våra gemensamma krafter på att skapa nya lönsamma affärer i områden där vi kan utveckla stadsbilden med tidlösa och beständiga hem utan att tumma på hållbarhet eller kvalitet. Framgent är det vår ambition att - med de många projekt som går in i projekterings- och produktionsfas - kunna erbjuda än fler av våra kunder en bostadsupplevelse utöver det vanliga med genomtänkta bostäder där livet får ta plats, säger Magnus Andersson, vd i Aros Bostad.

- Kärnan i vår verksamhet har sedan starten varit att skapa en bostadsupplevelse med själ och hjärta. Vi är lyhörda för hur människor vill leva och bo och varje enskilt projekt är väl omhändertaget och drivs med kompetens, närvaro och ett personligt engagemang. Vi ser oss också som ansvarsfulla bostadsutvecklare som överlämnar föreningar med en sund ekonomi. Den nya generationen i Aros Bostad med Magnus och Ken i spetsen tar nu vår affär till nästa nivå samtidigt som Per och jag kan fokusera på det vi är bäst på, säger Samir Taha, partner och medgrundare av Aros Bostad.

Aros Bostads projektportfölj har en underliggande utvecklingsvolym om cirka 12 miljarder kronor, motsvarande cirka 3 500 bostäder, företrädelsevis belägna i Storstockholmsområdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige