Image

Swedbank Arena kan bli Friends Arena

Bygg I förra veckan åtalades bland andra Erik Paulsson för mutor kring den nya nationalarenan i Solna. Nu överväger huvudsponsorn Swedbank att inte kalla arenan för Swedbank Arena.
Publicerad den 15 Juni 2011

2007 köpte Swedbank namnrättigheterna för arenan för en okänd summa pengar (uppgifter om 150 miljoner kronor har florerat).

Nu överväger Swedbank att inte kalla arenan Swedbank Arena, men detta har enligt Swedbanks kommunikationsdirektör Thomas Backteman inget med mutskandalen att göra.

- Det finns inget som helst samband. Den här diskussionen har förts redan innan vi visste att åklagaren hade inlett en förundersökning, säger Backteman till Dagens Nyheter.

Ett namn som kan bli aktuellt är Friends Arena. Friends är en stiftelse som arbetar mot mobbning bland ungdomar.

Enligt varumärkesexperten Niklas Olovzon finns det en internationell trend där man väljer att skänka namn till organisationer som förknippas med socialt ansvar.

- Stora företag har inte problem med kännedom, de har oftare problem med de mjuka värdena, säger Niklas Olovzon till DN.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige