Bocuse d’Or arrangeras vartannat år i Lyon. Genom deltagandet har svensk gastronomi utvecklats och erhållit hög internationell status. Nu öppnar det svenska teamet ett helt nytt träningskök i Slakthusområdet.
– Vi är väldigt glada att välkomna Bocuse d’Or Team Sweden till oss i Slakthusområdet. Visionen för området är att det ska bli en ny mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Slakthusområdet har en historisk koppling till matproduktion och etableringen av det svenska träningsköket blir en förlängning och förädling av denna tradition, säger Mattias Celinder, fastighetschef Atrium Ljungberg.
Det nya träningsköket kommer att ligga i det så kallade Börshuset i Slakthusområdet. Lokalen kommer att inrymma en kopia av det tävlingskök som används i EM- och VM finalerna och kommer att bli den naturliga utgångspunkten för Sveriges kandidat, Gustav Leonhardt, och hans team när de planerar, utvecklar rätter och tidstränar inför Bocuse d’Or.
– Vår vision är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utom Sverige. Intresset för vår verksamhet är stort och att nu kunna etablera ett träningskök i Slakthusområdet är en viktig pusselbit för oss och kommer att underlätta vårt arbete där målet är att återigen ta hem VM-guldet till Sverige, säger Andreas Stenberg, Ordförande i Bocuse d’Or Team Sweden och vd Restaurangakademien.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.