Image
Börshuset, Slakthusområdet.
Börshuset, Slakthusområdet. Bild: Atrium Ljungberg

Svenskt kock-team startar träningskök i Slakthusområdet

Uthyrning Bocuse d’Or kallas ofta för VM för kockar och är en tävling Sverige har deltagit i med framgång sedan starten 1987. Det svenska teamet som ska tävla i den prestigefulla matlagningstävlingen startar nu ett helt nytt träningskök i Atrium Ljungbergs fastighet Börshuset i Slakthusområdet.
Publicerad den 17 Oktober 2023

Bocuse d’Or arrangeras vartannat år i Lyon. Genom deltagandet har svensk gastronomi utvecklats och erhållit hög internationell status. Nu öppnar det svenska teamet ett helt nytt träningskök i Slakthusområdet.

– Vi är väldigt glada att välkomna Bocuse d’Or Team Sweden till oss i Slakthusområdet. Visionen för området är att det ska bli en ny mötesplats för mat, kultur och upplevelser. Slakthusområdet har en historisk koppling till matproduktion och etableringen av det svenska träningsköket blir en förlängning och förädling av denna tradition, säger Mattias Celinder, fastighetschef Atrium Ljungberg.

Det nya träningsköket kommer att ligga i det så kallade Börshuset i Slakthusområdet. Lokalen kommer att inrymma en kopia av det tävlingskök som används i EM- och VM finalerna och kommer att bli den naturliga utgångspunkten för Sveriges kandidat, Gustav Leonhardt, och hans team när de planerar, utvecklar rätter och tidstränar inför Bocuse d’Or.

– Vår vision är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utom Sverige. Intresset för vår verksamhet är stort och att nu kunna etablera ett träningskök i Slakthusområdet är en viktig pusselbit för oss och kommer att underlätta vårt arbete där målet är att återigen ta hem VM-guldet till Sverige, säger Andreas Stenberg, Ordförande i Bocuse d’Or Team Sweden och vd Restaurangakademien.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige