Image
Svenska Hus köper i Stockholm.
Svenska Hus köper i Stockholm. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus växer i Stockholm – köper av Corem

Transaktioner Svenska Hus utökar sitt kommersiella bestånd och förvärvar ytterligare en fastighet, Induktorn 37, i Ulvsunda industriområde i Bromma där Svenska Hus idag äger sju fastigheter om cirka 34 000 kvadratmeter. Fastigheten på Ranhammarsvägen 26 innehåller kontor och lager om cirka 6 700 kvadratmeter och är fullt uthyrd till juni 2029. Förvärvet gjordes från Corem och tillträde skedde den 24 mars.
Publicerad den 27 Mars 2023
Anna Lorentz, regionchef Stockholm, och vd Nils Rydh vid nyligen förvärvade Ranhammarsvägen 26 i Bromma. Bild: Svenska Hus
Anna Lorentz, regionchef Stockholm, och vd Nils Rydh vid nyligen förvärvade Ranhammarsvägen 26 i Bromma.

– Köpet kompletterar vårt befintliga bestånd väldigt bra och området håller på att omvandlas till blandstad där den här typen av lagerfastigheter med närhet till staden kommer att behövas, säger Peter Stalfors, transaktionsansvarig på Svenska Hus.

Husen ligger nära Svenska Hus regionkontor, där vi äger flera fastigheter sedan tidigare och har genomfört mycket lyckade utvecklingsprojekt. Svenska Hus affärsidé består av att vi ska utveckla och äga fastigheter i attraktiva lägen i storstadsregionerna. Genom lönsam fastighetsutveckling och kundnära förvaltning ska Svenska Hus skapa och tillhandahålla bra arbetsplatser och bostäder för våra kunder. I och med detta förvärv äger och förvaltar Svenska Hus totalt 40 700 kvadratmeter i Bromma.

Husen är belägna i klassiska Ulvsunda industriområde som är ett expansivt utvecklingsområde där det händer mycket. Bland annat vidareutvecklas Bromma Blocks i närheten och en helt ny stadsdel planeras vid Pripps gamla lokaler.
– För oss på Svenska Hus är det här ett strategiskt förvärv där vi förtätar med fler hus i vårt prioriterade område, Ulvsunda som utgör en del av kommande Brommastaden. Det pågår flera spännande stadsutvecklingsprojekt i området, bland annat på före detta Prippstomten på andra sidan spåret där centrum för idrott och kultur växer fram samt förtätning med bostäder, kontor och skola. Här vill vi positionera oss för att bidra till att Brommastaden utvecklas positivt säger Anna Lorentz, regionchef i Stockholm på Svenska Hus.

Svenska hus legala rådgivare i affären var Lindahl Advokatbyrå

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige