Image

Svenska Handelsfastigheter köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i Örnsköldsvik genom ett fastighetsförvärv om 7 700 kvadratmeter i handelsområdet Entré Norr.
Publicerad den 20 December 2016
Lennart Sten. Bild: Nicklas Tollesson
Lennart Sten.

Fastigheten har hyresintäkter om cirka åtta miljoner kronor och en total uthyrningsbar area om cirka 7 700 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 100 miljoner kronor och tillträde skedde den 1 december.

– Entré Norr är stadens ledande volymhandelsområde. Fastigheten har ett bra läge med väletablerade hyresgäster och utgör en långsiktig strategisk investering. Örnsköldsvik är en intressant kommun med en spännande vision för hur handeln ska utvecklas, vilket gör en etablering i staden intressant, säger Lennart Sten, vd för – och en av grundarna av – Svenska Handelsfastigheter.

Hyresgästerna i den förvärvade fastigheten, Högland 6:30, är Willys, Rusta och Jysk. Samtliga är hyresgäster hos Svenska Handelsfastigheter sedan tidigare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oppositionen vill skynda på arbetet för en ny curlinghall i Göteborg

Bygg/Arkitektur Den nuvarande hallen på Lindholmen bedöms vara för liten för Göteborgs curlingklubb som nu vill hitta ny mark för att uppföra en större hall. Svenska Curlingförbundet och Sveriges Olympiska kommitté har inkommit med en skrivelse till kommunstyrelsen där de hoppas att kommunen finner vägar att bistå curlingklubbens planer via någon form av lösning när det gäller markfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige