Image
Svenska Bostäder säljer den gamla brasilianska ambassaden till Tulia.
Svenska Bostäder säljer den gamla brasilianska ambassaden till Tulia. Bild: Svenska Bostäder

Svenska Bostäder säljer till Balderbolag

Transaktioner Svenska Bostäder, Stockholms stads bostadsbolag, avyttrar en kontorsfastighet i Lärkstaden som totalt omfattar 700 kvadratmeter till fastighetsbolaget Tulia, ägt av Balder och André Åkerlund.
Publicerad den 21 December 2021

Fastigheten, Tofslärkan 7, ligger på Odengatan 3 och har tidigare varit Brasiliens ambassad. Svefa var säljarens rådgivare i transaktionen.

– Det har varit ett stort intresse från marknaden vilket är ett gott betyg för kvaliteten i den aktuella fastigheten och dess möjligheter. Transaktionen understryker efterfrågan på kvalitativa fastigheter med bostadspotential i centrala lägen som vi upplever i våra dagliga kontakter med marknaden, säger Sissel Andersson som varit Svefas projektledare för transaktionen.

Transaktionen omfattar en kontorsfastighet med bostadsmöjligheter med fastighetsbeteckning Tofslärkan 7. Tulia AB tillträdde fastigheten den 15 december 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige