Image

Stort intresse för HSB:s lägenheter i Hudiksvall

Bygg/Arkitektur HSB planerar att bygga bostäder på Kattvikskajen i Hudiksvall och intresset är stort. – Vi står på tå för att komma igång så snart som möjligt, säger Anders Wallner, vice vd på HSB Södra Norrland.
Publicerad den 1 December 2015
Bilden visar Brf Strandkanalen i Gävle som byggs 2016 och kommer att rymma 90 lägenheter i tre hus som ligger intill den konstgjorda kanalen vid Gävle Strand. Även i Hudiksvall vill HSB bygga lägenheter med stora inglasade terrasser vid vattnet.
Bild: HSB
Bilden visar Brf Strandkanalen i Gävle som byggs 2016 och kommer att rymma 90 lägenheter i tre hus som ligger intill den konstgjorda kanalen vid Gävle Strand. Även i Hudiksvall vill HSB bygga lägenheter med stora inglasade terrasser vid vattnet.

HSB Södra Norrland vill bygga bostäder på Kattvikskajen i Hudiksvall och sedan en månad tillbaka har det varit möjligt att anmäla sitt intresse via Fastighetsbyrån. I dagsläget har drygt 30 hushåll anmält intresse, vilket är oväntat många med tanke på att byggplanerna är i sin linda.

HSB Södra Norrland satsar på nyproduktion i hela regionen. Under de senaste två åren har de byggt bostäder i Sundsvall, Östersund, Gävle och Bollnäs, och planer finns att även bygga i Hudiksvall.

– Det är tufft att bygga på mindre orter, men Varpen i Bollnäs är ett fint exempel på att det går. Det gäller att ha det bästa läget och ett stort engagemang från alla inblandade, säger Anders Wallner, vice vd HSB Södra Norrland och ansvarig för nyproduktion.

HSB vill bygga bostadsrätter och eventuellt också komplettera med hyresrätter på Kattvikskajen i Hudiksvall. Hyresrätter är något som finns på många andra orter i HSB Södra Norrland, men än så länge inte i Hudiksvall.

– Vi står på tå för att komma igång så snart som möjligt. Vi har velat bygga i Hudiksvall ända sedan slutet på 1990-talet, då vi planerade radhus på Varvet och till och med tog fram ett gestaltningsförslag när badhusplanen kraschade. Sedan dess har vi uppvaktat Hudiksvalls kommun, och nu ser det positivt ut.

Det ska vara enkelt och bekymmersfritt att bo med HSB. Samtidigt har man som köpare stor chans att påverka boendet, särskilt den egna lägenheten, med personliga tillval. HSB Södra Norrland har en miljöprägel på alla byggnader och bygger enligt miljö- och byggnadsklass silver.

– Det betyder att byggnaderna är energisnåla, har höga ljudkrav och byggs av material som är miljöklassat.

För en nyproducerad bostadsrätt på 70 kvadratmeter är avgiften omkring 600 kronor per kvadratmeter och år, vilket ger en månadsavgift på omkring 3 500 kronor. Beroende på läge och vilka tillval den boende gör ligger priset för en bostadsrätt i samma storlek på mellan 1,5 och 2 miljoner kronor.

– På Kattvikskajen vill vi bygga lägenheter med havsutsikt och stora inglasade terrasser, ungefär som vi gjorde med brf Varpen i Bollnäs.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige