Image
Linn Idsø Brenne, Henrik Bastman och Louise Regnell.
Linn Idsø Brenne, Henrik Bastman och Louise Regnell. Bild: Storebrand

Storebrand utökar sitt nordiska fastighetsteam

Bolag Storebrand Asset Management fortsätter att expandera i Norden och förstärker sitt fastighetsteam genom att anställa två seniora portföljförvaltare och en senior analytiker.
Publicerad den 15 Februari 2023

– Vi ser ett stort intresse för hållbara fastigheter i Norden och har därför fått ett utökat kontaktnät med internationella investerare. Genom att förstärka teamet kan vi tillgodose en större kundkrets och en bredare marknad. Med det nya teamet på plats kommer vi också att förbättra vår kapacitet inom portföljförvaltning samt transaktioner och marknadsanalys, säger Truls Nergaard, Head of Real Estate, Storebrand.

Henrik Bastman blir ny portföljförvaltare för Storebrand Nordic Real Estate Fund. Han har en omfattande bakgrund från finans- och fastighetsbranschen och blir central för tillväxten av den internationella verksamheten. Han kommer närmast från Genesta där han har varit transaktionschef under de senaste 7,5 åren. Dessförinnan arbetade Henrik Bastman på JLL och inledde sin karriär på J.P. Morgan. Han har en civilingenjörsexamen från Handelshögskolan i Stockholm.
– Jag ser fram emot att ansluta mig till Storebrands starka fastighetsteam och att bidra till fortsatt tillväxt i Norden. Flera faktorer lockade mig, inte minst Storebrands ledande position inom ESG-området, säger Henrik Bastman, som kommer att vara baserad i Stockholm.

Linn Idsø Brenne blir ny portföljförvaltare för Storebrand Liv-portföljen. Linn Idsø Brenne bidrar med gedigen arbetslivserfarenhet från flera ledande positioner inom fastighets- och finansbranschen. Hon kommer närmast från Fager Stad Utvikling där hon var ansvarig för transaktioner och portföljförvaltning. Före Fager Stad Utvikling arbetade Linn Idsø Brenne i flera år på Pangea Property Partners som partner. Hon har också erfarenhet från olika framstående fastighetsrådgivare som t.ex. Newsec, Catella och Akershus Eiendom, det börsnoterade fastighetsbolaget Entra samt Telia (tidigare NetCom). Hon har en magisterexamen från NHH (Norges Handelshögskola).
– Det är spännande att komma till ett företag med gedigen kompetens och höga ambitioner när det gäller förvaltning och utveckling av fastigheter. Detta i kombination med ett innovativt förhållningssätt till hållbarhet och en extremt spännande fastighetsportfölj ger en stark plattform för långsiktig portföljförvaltning, säger Linn Idsø Brenne, som kommer att vara baserad i Oslo.

Louise Regnell anställs som ny senioranalytiker. Hon kommer från Lindahl Winter där hon arbetat som analytiker. Louise Regnell har erfarenhet från Catella, Cushman & Wakefield och Handelsbanken. Hon har en magisterexamen i fastighets- och byggnadsförvaltning från Kungliga Tekniska Høgskolan. Louise kommer att vara baserad i Oslo.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige