Image
Storebrand köper en logistikfastighet i Pilängen i Örebro.
Storebrand köper en logistikfastighet i Pilängen i Örebro. Bild: Storebrand

Storebrand gör sitt första logistikförvärv

Transaktioner Storebrand gör sitt första logistikförvärv via fonden Storebrand Nordic Real Estate Fund (SNRE).
Publicerad den 4 Mars 2024

Storebrand Nordic Real Estate Fund (SNRE) förvärvat en logistikanläggning i Sverige. Fastigheten, Väghyveln 5, belägen i logistikområdet Pilängen i Örebro, färdigställdes 2023 av den ledande logistikutvecklaren Logistic Contractor. Med en uthyrningsbar yta på 9 600 kvadratmeter är den uthyrd på ett tolvårigt hyresavtal till VWR International. Framstående egenskaper inkluderar exceptionell golvbärighet och takhöjd, en Autostore-automationsanläggning och en outnyttjad byggrätt.

Förvärvet första steg lägger grunden för Storebrands strategiska tillväxt inom fastighetssektorn över hela Norden, enligt bolaget.
– Investeringen är en lysande start, helt i linje med SNRE:s core plus-strategi. Den signalerar början på vårt pan-nordiska investeringsprogram, och vi är väl positionerade för att accelerera investeringarna i takt med att marknaden utvecklas, säger Henrik Bastman, fondförvaltare för Storebrand Nordic Real Estate Fund.

Storebrand Real Estate förvaltar en fastighetsportfölj värd åtta miljarder euro, bestående av 250 fastigheter och mer än två miljoner kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastighetsteamet består av fler än 70 personer, spridda över Norden.

SNRE bygger på en nordisk core plus-strategi, som geografiskt omfattar Sverige, Norge, Danmark och Finland. Strategin, som inkluderar ett multisektoriellt tillvägagångssätt, fokuserar för närvarande primärt på logistik- och bostadssektorerna. SNRE utvärderar också selektivt investeringar i kontor i huvudstadsregionerna. Investeringsbesluten styrs av faktorer såsom initial yield, utsikter för hyrestillväxt, långsiktiga strukturella teman och hållbarhetsaspekter. Den nordiska core plus-strategin bygger på Storebrands långa och ledande erfarenhet av nationellt inriktade fastighetsinvesteringar i Norge, Sverige och Danmark.
– Den nyligen förvärvade fastigheten exemplifierar Storebrands åtagande att investera i tillgångar som erbjuder hållbart långsiktiga värden. Belägen på en strategisk plats i det nordiska regionala transportnätverket, uppfyller anläggningen SNRE:s strikta investerings- och hållbarhetskriterier. Vi är engagerade i att förbättra tillgångens ESG-profil, eftersom vi är övertygade om att detta bidrar till att förbättra den riskjusterade avkastningen över tid. Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver, har energiklass B och solpaneler installeras nu på taket, avslutar Bastman.

Fastigheten tillträds i mars 2024, med Roschier, Svalner och WSP som rådgivare till Storebrand under transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige