Image
Stockholmshem bygger sex punkhus i Bromma.
Stockholmshem bygger sex punkhus i Bromma. Bild: Illustration: 3D House

Stockholmshem bygger i Bromma

Bostäder Stockholmshem bygger sex hus längs Åkeshovsvägen i Åkeslund med totalt 96 lägenheter på egen mark och intill bolagets befintliga 60-talshus. Bostäderna beräknas stå klara för inflyttning under 2025.
Publicerad den 9 Mars 2023

– Vi behöver fler hyreslägenheter i en stad som växer. De kommunala bostadsbolagen är ett av de viktigaste verktygen vi har i staden för att minska bostadsbristen och tillhandahålla schyssta bostäder till de som vill bo i Stockholm, säger Maria-Elsa Salvo (S), styrelseordförande Stockholmshem.

De nya bostäderna byggs på en tidigare parkeringsplats och tar inga grönområden i anspråk. Garage med parkeringsplatser byggs under bostäderna.

– De nätta punkthusen har utformats för att passa in med omgivningen och Stockholmshems befintliga 60-talshus. Fasaden består av miljövänlig titanzink med inslag av värmebehandlad träpanel, som är både vackert och hållbart, säger Malin Pappila, ÅWL Arkitekter.

Husen har höga krav på hållbarhet och energieffektivisering och byggs med ambitionsnivå Miljöbyggnad Silver.

För att göra det enklare att resa klimatsmart skapar Stockholmshem plats för 240 cyklar och det finns planer på cykelpool och bilpool. De nya bostäderna är en del i stadens satsning att bygga 140 000 bostäder till år 2040. Stockholmshems hus beräknas bli klara för inflyttning under 2025.

Om husen
Sex punkthus, tre med sex våningar och tre med fyra. De byggs mellan Stockholmshems befintliga 60-talshus och Åkeshovsvägen.
Totalt byggs 96 hyreslägenheter på 2-4 rum och kök. Alla lägenheter får balkong eller uteplats
Projektet genomförs i samarbete med Ebab i form av Construction Management (CM), delad entreprenad.
Dagvattenhanteringen på innergården är utformad så att regnvattnet från taken kopplas ihop med planteringarna för bevattning. Cykelplatserna får gröna tak.
240 p-platser för cykel och det finns planer på cykelpool och bilpool.
I garage under de nya husen blir det 94 parkeringsplatser för bil, inklusive förberedelser för laddstolpar.
Mellan de nya husen blir det en gård med växter, pergola, sittplatser och lekplats.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige