Image
Hälla shopping i Västerås.
Hälla shopping i Västerås. Bild: Wikimedia commons

Stenhus tecknar avtal om 9 900 kvadratmeter i Västerås

Uthyrning Stenhus Fastigheter i Norden AB har ingått hyresavtal med Motonet, Dollarstore och Areco omfattande totalt cirka 9 900 kvadratmeter i fastigheterna Köpmannen 7 och Köpmannen 12 i Hälla, Västerås. Totalt sammanlagt underliggande hyresvärde är cirka 16,7 miljoner kronor per år. Den genomsnittliga löptiden på kontrakten är drygt 12 år.
Publicerad den 6 Mars 2024

– Stenhus Fastigheter AB har en vision i sina fastigheter på Hälla handelsplats att skapa en modern handelsplats med starka varumärken och hyresgäster med långa hyresavtal. Fantastiskt kul att välkomna starka och profilerade hyresgäster till vår vision. Det är ett styrkebesked att vi i denna process både hittat ett samarbete med väletablerade varumärken och att vi lyckats utöka den uthyrningsbara ytan hållbart utan att bygga ut, säger Elias Georgiadis, verkställande direktör på Stenhus Fastigheter.

Preliminär beräknad inflyttning för Motonet och Dollarstore i Köpmannen 7 är 2024/2025.

– Vi är mycket nöjda över att få vara en del av visionen inom Hälla handelsområde, kommenterar Johan Ljung verkställande direktör på Motonet.

– Dollarstore har länge haft som målsättning att öppna ytterligare en butik i Västerås, säger Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore.

Areco beräknas flytta in i Köpmannen 12 under tredje kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige