Image

Stena köper nyproducerade lägenheter i Kungsbacka

Transaktioner Stena Fastigheter köper 64 hyreslägenheter under uppförande av Skanska i Kungsbacka för 118 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Juni 2015

Lägenheterna i Tölö, Kungsbacka, är fördelade på tolv Bo Klok-hus om vardera två våningar och inflyttning kommer att ske i juni 2016 respektive juni 2017. Stena Fastigheter kommer att tillträda i samband med respektive slutbesiktning. Stena kommer även att ansvara för uthyrning och förvaltning. Den totala bostadsarean är 4 444 kvadratmeter, fördelad på 16 tvåor, 24 treor samt 24 fyror.

Projektet är inbäddat i Skanska Nya hems projekt Tölö Trädgårdar med 82 villor som uppförs samtidigt. Projektet är en fortsättning på utbyggnaden av Tölö Ängar, Skanska Nya hems tidigare projekt i Tölö.

- Vårt mål är att få fram prisvärda nybyggda hyresrätter. Samarbetet med Bo Klok och Skanska i Kungsbacka är ett sätt att nå detta mål. Kungsbacka är en ny kommun för oss som ligger med pendelavstånd till Göteborg. Detta ligger helt i linje med vår strategi att förvärva hyresrätter med bra kommunikation till våra storstadsregioner, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter AB.

– Vi är mycket glada över att kunna uppföra detta projekt på ett attraktivt läge i Kungsbacka och att få göra det i samarbete med en stark och långsiktig part som Stena Fastigheter, säger Stefan Troede, CFO och regionchef på Skanska Hyresbostäder.

– Bo Klok ser fram emot och är stolta över att få leverera tolv Classic-hus, modell Älmhult, till Stena Fastigheter och ser denna affär som en början på ett närmare samarbete i framtiden, säger Jonas Spangenberg, vd för Bo Klok Housing, som är ett samarbete mellan Skanska och Ikea sedan 1996.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige